19 Ocak 2021 11:32

TGS, gazetecilere de Kovid-19 aşısında öncelik verilmesini talep etti

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de 10 ay içinde 20 gazeteci hayatını kaybetti. TGS, Sağlık Bakanı Koca’ya gönderdiği mektupla, gazetecilere de Kovid-19 aşısında öncelik verilmesini istedi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası, gazetecilere de Kovid-19 aşısında öncelik verilmesini istedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikasının (TGS) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yazdığı mektupta yer alan bilgilere göre 2020’de dünya çapında yaklaşık 600 gazeteci Kovid-19 nedeniyle öldü. Türkiye’de de 20 gazeteci aynı nedenden hayatını kaybetti. İsviçre merkezli sivil toplum kuruluşu Press Emblem Campaign’in (PEC) raporuna göre Türkiye, Kovid-19 kaynaklı gazeteci ölümlerinde dünyada 8. sırada.

TGS’nin mektubunda, “Halkın haber alma hakkı için her şart altında görevlerini yapan gazeteciler kamunun yararını birinci öncelik sayarak savaşta, depremde, selde, pandemi koşullarında, gece gündüz toplum içinde çalışmaktadır” ifadesini kullanan Genel Başkan Gökhan Durmuş, “Kovid-19 salgınının Türkiye’de de yayılmasının ardından gazetecilerin kamuoyu önündeki sorumlulukları artmakla birlikte sağlıkları ve hayatları da riske girmiştir” dedi.

“TOPLUMLA TEMAS HALİNDEYİZ”

Mektup şu çağrıyla noktalandı: “Sağlık çalışanlarından sonra tıpkı emniyet güçleri ve taşımacılık işçileri gibi gazeteciler de sahada, toplumla temas hâlinde çalışarak halkın sağlıklı bilgilenmesine hizmet etmek zorundadırlar. Bir kamu faaliyeti yürüttüğümüz göz önünde bulundurularak gazetecilerin de riskli meslek grubu sayılmasını ve öncelikli aşılama programına dâhil edilmesini saygılarımızla istirham ederiz.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Üniversitelerin yeni dönem rotası

SONRAKİ HABER

Federasyondan faşizme simgeleşen bayrak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...