15 Ocak 2021 07:23
Son Güncellenme Tarihi: 15 Ocak 2021 13:39

Bahçeli ve Akşener aşı oldu, Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Başkanları sıralarını bekleyecek

Siyasi parti liderleri Devlet Bahçeli, Meral Akşener Kovid-19 aşısı olduğunu açıklarken, Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar sıralarını bekleyeceklerini açıkladı.

Devlet Bahçeli CoronaVac aşısı oldu | Fotoğraf: AA

Paylaş

Siyasi parti liderleri Bahçeli, Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan Kovid-19 aşısı açıklaması geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kovid-19 aşısı oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Ben de vatandaş Kemal Kılıçdaroğlu olarak sıramı bekleyeceğim" dedi. HDP Eş Genel Başkanları da “Risk ölçüleri içerisinde sıramız geldiğinde aşı olacağız” açıklamasında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kovid-19 aşısı yaptırdı. Parti genel merkezindeki makamında bu sabah CoronaVac aşısının ilk dozunu yaptıran Bahçeli, Twitter hesabından "Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'nın daveti üzerine, başarıyla devam eden aşı programımız dahilinde ben de Kovid-19 virüsü aşımı yaptırdım. İnşallah bu salgından el birliği ile çok yakın zamanda kurtulacağımızı ümit ediyor, tüm ha​​​lkımızı da aşı olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

AKŞENER DE AŞI YAPTIRDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Kovid-19 aşısı yaptırdığını bildirdi. Akşener, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün akşam kendisini arayarak aşı olmaya davet ettiğini belirtti. Akşener, "Parti liderlerinin aşı konusunda toplumumuza ön ayak olması gerektiği inancıyla ben de aşı oldum. Bu vesileyle iktidarı, aşı süreci için yaptığımız önerileri uygulamaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: SIRAMI BEKLEYECEĞİM

Best FM’de “Sorel Dağıstanlı ile Konuşan Türkiye” programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Sağlık Bakanı aradı, 'tabi' dedim, 'Gerekirse ben de refakat ederim size' dedi, hekimler aşı olmamızı istiyorlar, ben de aşı olacağım, zamana henüz karar vermedik ama bugün yarın olacak" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu daha sonra CHP İstanbul İl Başkanlığının ''Sen Varsan Biz Varız" adlı kampanyasının saha çalışmalarına yaptığı online bağlantıda ise "Aşı için davet geldi, Sayın Bakan aradı. Ben de vatandaş Kemal Kılıçdaroğlu olarak sıramı bekleyeceğim. Önce sağlık çalışanlarının aşı olması lazım" ifadesini kullandı.

HDP EŞ GENEL BAŞKANLARI: SIRAMIZ GELDİĞİNDE AŞI OLACAĞIZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın parti genel başkanlarına aşı yapma çağrısına dair yazılı açıklama yaptı. HDP Basın Bürosu tarafından paylaşılan açıklamada, “Risk ölçüleri içerisinde sıramız geldiğinde aşı olacağız” denilerek, “Türkiye’de birçok eksikliğe, belirsizliğe ve plansızlığa rağmen Kovid-19 aşılama programı nihayet 14 Ocak 2021 tarihinde uygulanmaya başlamıştır. En kısa sürede en etkili bağışıklamanın bir an önce başarılması için her türlü imkânın kullanılmasını umut etmekteyiz” denildi.

Sağlık Bakanı Koca’nın çağrısının hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: “Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonumuz ile birlikte yaptığımız değerlendirmeye göre, bu davet daha önce belirlenen risk grubu, kronik hastalar ve sağlık çalışanları için düzenlenen aşılama programına uygun değildir. Bu nedenle herkesin belirlenmiş risk öncelik sırası ile aşılanması, sürecin hızlıca ve etkili bir şekilde devam etmesi gereklidir. Bizler, risk ölçüleri içerisinde sıramız geldiğinde aşı olacağımız bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara: 7-8 ayda bir aşılanmamız gerekebilir

SONRAKİ HABER

Telegram'ı daha güvenli kullanmak için 7 ipucu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...