14 Ocak 2021 18:01
Son Güncellenme Tarihi: 14 Ocak 2021 18:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP MKYK üyeleri koronavirüs aşısı oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP MKYK üyeleri, Ankara Şehir Hastanesinde koronavirüs aşısı yaptırdı.

Fotoğraf: twitter.com/RTErdogan

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs aşısı oldu. Erdoğan, AKP MYK toplantısının ardından beraberindeki heyetle birlikte Ankara Şehir Hastanesine geçti. Erdoğan Çin'den getirilen Sinovac firmasının CoronaVac aşısından yaptırdı. Erdoğan AKP MKYK üyelerinin de aşı olduğunu belirtti.

Erdoğan, Telegram kanalından "Ben de aşı oldum... smiley" paylaşımı yaptı.

Bir süre sonra Twitter'dan açıklamada bulunan Erdoğan, "Başarıyla devam eden aşı programımız dahilinde şu ana kadar 254 bin sağlık çalışanımız ilk doz aşılarını oldu. Ben de onlara katılarak aşılandım. İnşallah çok kısa süre içinde tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. Erdoğan paylaşımında fotoğraflar da paylaştı.

AKP MKYK ÜYELERİ DE AŞI OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra hastaneden çıkarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, AKP MKYK üyelerinin de kendisiyle beraber Kovid-19 aşısı yaptırdığını bildirdi. Kovid-19 aşısı olan sağlık çalışanı sayısının bir günde 300 bine yaklaştığını belirten Erdoğan, ilk etapta yaklaşık 25-30 milyon doz daha aşı geleceğini söyledi.

"Başta tüm siyasi liderler, milletvekillerimiz, Kovid-19 aşısını teşvik ederlerse, bunun çok çok isabetli olacağına inanıyorum" diyen Erdoğan Sağlık çalışanlarına teşekkür etti ve "Bu süreçte ortaya konan gayret karşılıksız kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, aşılama ve gelecek aşılarla ilgili soruyu "Bilim Kurulu'nun belirlediği bir takvim var. İlk etapta gelen aşı miktarı belli, ardından 25-30 milyon doz aşı daha gelecek." diye yanıtladı.

Erdoğan'ın ardından mikrofonların uzatıldığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Sırası geldikçe herkesin mutlaka olması gerektiğine inanıyorum. Bu salgından kurtulabilmenin en önemli yolu aşı. Vatandaşımız sırası geldiğinde aşıyı mutlak yaptırma noktasında hassasiyet göstermeli" dedi. Koca, "Dünyada ilk gün bu kadar yoğun aşı yapabilmiş ve canlı gösterilmiş başka ülke var mı, bilmiyorum. Bundan sonraki süreçte de bu aşı programını anlık, canlı ve şeffaf şekilde götüreceğiz." ifadelerini kullandı.

SADECE 4'Ü 65 YAŞ ÜZERİ

Erdoğan ile birlikte aşı olan 51 üyeli AKP MKYK üyesinden öncelik sırasında yer alan 65 yaş üzeri yalnızca 4 kişi bulunuyor.

Dün aşı planlamasını başlattıklarını duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşı çalışmalarında vatandaşlarımızı motive edecek devlet büyüklerimizin aşılanması için Bilim Kurulumuz yararlı buldu. Devlet büyüklerimizin aşılanması örnek teşkil edecektir" demişti.

Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yapılmıştı. Koca'nın ardından Bilim Kurulu üyeleri de aşı olmuştu. Aşılama sağlık çalışanları ile devam etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak ve Hakkari'deki göçükleri değerlendiren Doğan Hatun: Madenlerde tedbir alın

SONRAKİ HABER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: Her gün ortalama 273 esnaf kepenk kapatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...