14 Ocak 2021 13:57

Kovid-19 aşısında öncelikli meslek grupları belli oldu: Öncelik sağlık çalışanlarında

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 aşısını olacak meslek gruplarının sıralı listesini paylaştı. Listeye göre, ilk sırada sağlık kurumunda çalışanlar var.

Fotoğraf: Hasan Dönmez/DHA

Paylaş

Sağlık Bakanlığı tarafından aşı uygulanacak meslek grupları açıklandı. Aşı uygulanacak grup sıralaması tablosu covid19asi.saglik.gov.tr adresinden paylaşıldı. Listeye göre, ilk sırada sağlık kurumunda çalışanlar var.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır" denildi. Bakanlığın paylaştığı listeye göre, 1. aşamada sağlık kurumunda çalışanlar, yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalanlar ve çalışanlar ve 65 yaş üstü bireyler aşılanacak. İkinci aşamada ise hizmetin sürdürülmesi için öncelikli olan sektörler ve 50-64 yaş arası bireyler aşı olacak.

3. aşamada ilk olarak kronik rahatsızlığı olan kişiler yaş gruplarına göre sıralanarak aşılanacak ve geriye kalan grupların aşılanmasıyla üçüncü aşama tamamlanacak.

Tabloda 4. aşamada ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında aşı yaptırmayanların yapılacağı belirtildi.

Aşıda öncelikli meslek gruplarını gösteren tablo

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kilis'te mutasyona uğramış virüs tespit edilen bir kişi yurtta karantinaya alındı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Yazar Sevim Gözay yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...