13 Ocak 2021 09:40

Temel Karamollaoğlu: Erdoğan, Bahçeli ve Perinçek'ten kurtulmak istiyor olabilir

"Perinçek, ‘Ben idare ediyorum Türkiye’yi’ diyor. Bahçeli’nin tavrı ise kavga etmeye yönelik bir üslûp. Bu üslûbu bir arada tutmak zor ve zannediyorum ki Cumhurbaşkanı da buradan kurtulmak istiyor."

Temel Karamollaoğlu | Fotoğraf: Hakan Nural/AA

Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü evinde ziyaret etmesinin ardından ilk kez TV5'te yayınlanan, Mustafa Yılmaz'ın sunduğu Kulis Ankara programında konuştu. "Farklı görüşlere sahip siyasilerin bir araya gelip ülkenin meselelerini müzakere edebilmeleri gerekir. Ziyareti bu yönüyle önemsiyorum" diyen Karamollaoğlu, diyalog başlasın diye adım atıldığını söyledi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ KIRMIZI ÇİZGİ

Herhangi bir ittifaka katılma konusundaki kırmızı çizgilerinin adalet, liyakat, diyalog, şeffaflık gibi değerler olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, "Prensip olarak gözettiğimiz hususlardan bir tanesi, bugünkü başkanlık sistemidir. Bugünkü başkanlık sistemi, Türkiye’yi taşıyamaz, Türkiye de bugünkü başkanlık sistemini taşıyamaz" dedi.

"BİR GÜN ÖNCE HABERİM OLDU"

Ziyaret için "Bunu alıp çok farklı noktalara götürmek mümkün. Herkes, aklına gelen yorumu yapıyor. Ben onları da garipsemiyorum” ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, "Birçoğu sürpriz ziyaret diye verdi, sizin için de öyle miydi” sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bir gün önceden haberim oldu. Oğuzhan Bey böyle bir ziyaretin olacağını kendisi ifade etti. Ama şu anda böyle bir ziyaret olacak mı diye bekliyor muydunuz deseniz benim aklıma gelmiyordu. Fakat Sayın Cumhurbaşkanı'nın birçok ziyaretlere başlamış olması böyle bir ziyaretin yapılma ihtimalini de gündeme getiriyordu."

"ERDOĞAN'LA GÖRÜLME ŞU ANDA GÜNDEMİMİZDE YOK AMA İLERİDE OLABİLİR"

Karamollaoğlu, Erdoğan ile bir görüşme takvimi olup olmadığı sorusuna da "Şu anda gündemimizde yok ama ileride bu görüşmeler olabilir. Bazı görüşmelerde, ziyaretlerde bulunduk, yeri geldiği zaman herkesle de görüşürüz" yanıtını verdi.

Erdoğan’ın kendisini yalnız hissetmesinin en büyük sebeplerinden birinin şu anda etrafında yola çıktığı arkadaşlardan kimsenin kalmaması olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, “Bu, insanı endişeye sevk eder, üzer. Üzmemesi mümkün değil; ama burada Cumhurbaşkanı'nın başka partilere elini uzatırken, aynı zamanda kendi içinde birliği beraberliği muhafaza edecek bir noktaya da ihtiyacı olduğunu gösteriyor” dedi.

"ŞİMDİ 1, ÇOK ÖNEMLİ HALE GELDİ"

Erdoğan'ın "Arkadaş, Türkiye’de 50+1, her zaman bizim lehimize tezahür eder" dediğini ancak şimdi o kanaatın eskisi kadar güçlü olmadığını söyleyen Karamollaoğlu, "Şimdi 1, çok önemli hale geldi. Bunun için farklı girişimler mutlaka olacaktır ama biz ilkelerimizden taviz vermeden. Ülkenin önce barışa kavuşması… Barış ortamı çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

"CUMHURBAŞKANI BURADAN KURTULMAK İSTİYOR OLABİLİR"

Karamollaoğlu, ayrıca ittifak konusunda şu değerlendirmede bulundu:

“Cumhurbaşkanı'nın becerisini takdir ediyorum. Yani birbirleriyle uzlaşması mümkün olmayan, öyle gözüken iki parti, Vatan Partisi ve MHP’yi bir arada tutabilmesi takdire şayan bir iş. Nasıl bu iş yürüyor, bilmiyorum. Üstelik de Sayın Perinçek, çıktığı zaman ‘Ben idare ediyorum Türkiye’yi’ diyor. Bu kadar ileri gidiyor. Ben, bunu garipsiyorum. Sayın Bahçeli’nin tavrı ise çok sert ve mutlaka karşı tarafla, kim olursa olsun, kavga etmeye yönelik bir üslûp. Bu üslûbu bir arada tutmak, epeyce zor ve öyle zannediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı da belki buradan da kurtulmak istiyor olabilir."

PARTİ GENEL MERKEZİNDE AÇIKLAMA

Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği ve sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanan basın toplantısında ise konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz her görüşten, her siyasi partiden ve her anlayıştan insanlarla ülkemizin sorunlarını görüşmeye ve çözüm yolları aramaya bundan sonra da devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanının, Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız Oğuzhan Asiltürk Bey'i ziyaretini de bu çerçevede değerlendiriyoruz. Bir diyalog kurulmuş, bir adım atılmış, bir ziyarette bulunulmuş, bunu ne çok küçümsemeye ne de abartmaya gerek var."

Karamollaoğlu, bir gazetecinin ittifak sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Kimsenin düşüncesine, fikrine, sözüne ket vuracak halimiz yok. Herkes istediği gibi yorumlar. Türkiye'de siyasi partiler arasında, farklı görüşe sahip topluluklar arasında mutlaka benzer görüşmelerin yapılmasından yanayız. Bunu da bu kapsamda değerlendiriyoruz. Böyle bir adımın atılmasını memnuniyetle karşılıyorum. Garipsemiyorum da ama bu ittifak manasına, bilmem hemen kararlar verilmiş, bilmem neler olacakmış, bunlar, medyada zaten herkesin kafası bu gibi noktalara gelince bayağı hızlı çalışıyor. Suni gündem oluşturmak bizim Türkiye'de düşünür geçinenlerin bir numaralı becerisi. Onu iyi yapıyorlar ama o bir netice doğurmaz. Onu ifade edeyim." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçileri bordro yaktı, "2000 lira seyyanen zam istiyoruz" dedi

SONRAKİ HABER

Ulusal ve uluslararası meslek örgütleri: Evrensel'in yanındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...