26 Haziran 2019 10:47

Saadet Partisi: Başkanlık sistemi değişmeden huzur gelmez

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 23 Haziran sonuçlarını ve başkanlık sisteminin bir yılını değerlendirdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 23 Haziran seçimleri sonrası AKP’den kopuşların başladığını ve AKP’lilerin bir arayış içerisinde olduğunu öne sürdü. Karamollaoğlu, “Başkanlık sistemi değişmeden Türkiye’ye huzur gelmez” dedi.

DW Türkçe’nin YouTube kanalı üzerinden canlı yayına katılan Nevşin Mengü ile Bire Bir programına konuk olan Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, AK Parti’nin çözülmeye başladığını ileri sürerek, “Bugünkü başkanlık sistemi değişmeden Türkiye’ye huzur gelmez” dedi.

Karamollaoğlu kendileri ile temas halinde olan AKP milletvekilleri olup olmadığı yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

“Benim geçmişte gördüğüm birçok arkadaşımız genel seçimlerden önce bu iş böyle gitmez, büyük bir kesim bunu söylüyor artık. Bunu söyleyen insanlar ister istemez bir arayışın içine giriyorlar. Ve bunu artık bu şekilde Sayın Cumhurbaşkanı’nın devam ettirebilme ihtimalini ben göremiyorum, bitti. Deniz bitti dememin sebebi bu. Çünkü bundan sonra ben problemleri çözebilecekleri kanaatinde de değilim. Bize büyük bir kısım gelecek. Ben samimi olarak inanıyorum. Ancak her şey zamanını bekliyor.”

HALK BAŞKANLIK İSTEMİYOR

Öte yandan Metropoll Araştırma Şirketinin İstanbul seçimlerinden önce yaptığı araştırmanın sonucuna göre, ‘başkanlık’ sistemini tercih edeceklerin oranı yüzde 39.4’e düştü. Halkın yüzde 58.9’u, referandum düzenlense parlamenter sistemi tercih edeceklerini söyledi. Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök, Metropoll Araştırma Şirketinin İstanbul seçimlerinden önce yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

14-15 Haziran tarihlerinde İstanbul’da 1613 kişi ile yapılan anketin Özkök tarafından paylaşılan verilere göre, halkın yüzde 58.9’u parlamenter sistemi tercih ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD Senatosu, Doğu Akdeniz’de ABD, İsrail, Yunanistan ittifakını onayladı

SONRAKİ HABER

Rusya’dan NATO’ya füze uyarısı: Yanıt veririz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...