28 Aralık 2020 09:44

CHP'li belediyelerde en düşük ücret 3100 TL'ye yükseltildi, 4 bin TL'yi aşan da var

Adana ve Ankara'nın peşi sıra pek çok il ve ilçedeki CHP'li belediye asgari ücreti 3100 TL'ye yükseltti. İstanbul ve İzmir'den de açıklama geldi. Bazı belediyelerde asgari ücret 4 bin lirayı geçti.

CHP logosu

Paylaş

2021 yılının net asgari ücreti 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi ancak CHP’li belediyeler en düşük ücreti 3 bin 100 lira olarak vereceklerini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücretin en az 3100 lira olması önerisi üzerine CHP'li belediyeler ardı ardına tavsiyeye uyduklarına dair açıklamalar yaptı. Asgari ücreti 3 bin 100 TL'ye yükselttiklerini duyuran Ankara ve Adana büyükşehir belediyelerini çok sayıda il ve ilçe belediyesi izledi.

Birkaç gün önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş belediye çalışanları için asgari ücretin 3 bin 100 TL olacağını duyurmuştu. Yavaş “Yılbaşıyla birlikte belediyemizde görevli mesai arkadaşlarımızın maaşının en az 3 bin 100 TL olmasına karar verdik. Tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyor, aldığımız kararın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Daha önce de CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar belediyede asgari ücretin 3 bin 100 TL’ye çıkarıldığını duyurmuştu.

İSTANBUL VE İZMİR'DE DE 3100 TL'YE YÜKSELTİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, asgari ücretin açıklanmasından kısa bir süre sonra açıklama yaparak İBB'de asgari ücreti 3100 TL yaptıklarını duyurdu. İmamoğlu,  "1 Ocak 2021 tarihinden itibaren İBB, iştirak şirketleri ve bağlı kuruluşlarında çalışan personeller için asgari ücret net 3100 TL olacaktır. Halkımıza ve çalışanlarımıza duyururuz" açıklaması yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yeni asgari ücreti "Asgari ücret 2 bin 825 lira olarak açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışan personel için asgari ücret 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren net 3 bin 100 lira olarak uygulanacaktır. Çalışanlarımıza hayırlı olsun" mesajı ile paylaştı.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi’nde asgari ücretin 3 bin 100 TL olacağını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Günel, “Emek bu hayattaki en önemli değerdir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu her zaman emekten ve emekçiden yana olmuştur. Sayın Genel Başkanımızın asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamanın ardından hemen harekete geçtik. Belediyemizde Asgari Ücreti 3 bin 100 Türk Lirası yapmaya karar verdik. Tüm mesai arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyor, aldığımız kararın tüm ülkemize örnek olmasını diliyorum” dedi.

BAZI İLÇELERDE 4 BİNİ AŞTI

Manisa Akhisar, İzmir Bornova ve Konak, Mersin Mezitli ve Eskişehir Tepebaşı ilçe belediyelerinde asgari ücret 3100 lira oldu. Kırşehir Belediyesi de çalışanların maaşlarında yüzde 40’a varan bir iyileştirme yaptı.

Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan imzaladığı toplu sözleşme ile asgari ücretin ek ödemelerle 3 bin 650 TL’ye çıkarıldığını duyurdu.

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da “Asgari ücreti 3 bin 500 TL olarak uyguluyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışının tüm Türkiye’ye yansıması en büyük dileğimiz” dedi.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nde de Genel İş Sendikası ile imzalanan toplu sözleşmenin ardından asgari ücret 3 bin 425 TL’ye yükseltildi.

Konya’nın Tuzlukçu İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, belediyede asgari ücreti 4 bin 500 lira yaptığını duyurmuştu.

Artvin’in Şavşat İlçe Belediyesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Nihat Acar, işçilere yüzde 70 oranında zam yapıldığını açıkladı. Zammın ardından 2 bin 600 lira olan maaşlar 4 bin 400 liraya yükseldi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Klarnet sanatçısı Mustafa Kandıralı yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

İbrahim Karagül, Yeni Şafak'taki Genel Yayın Yönetmenliği görevini bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...