08 Aralık 2020 08:56

Ekmekçioğlu Metal'de sendikalaşan işçiler işten atıldı

Ekmekçioğlu Metal’de işçilerin tamamı sendika üyesi olduktan sonra Çalışma Bakanlığına yapılan başvuru sonucu yetki belgesi geldi. Ancak bu hakkı tanımayan patron, 20 işçiyi işten çıkardı.

Ekmekçioğlu Metal’de çalışan işçiler | Fotoğraf: Birleşik Metal-İş

Paylaş

Ekmekçioğluları Grubuna ait Çorum’daki Ekmekçioğlu Metal Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ fabrikasında işçilerin DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olmasıyla 20 işçi işten atıldı. İşten atmalara tepki gösteren Birleşik Metal-İş, işçilerin sendika hakkının tanınmasını istedi.

Ekmekçioğlu Metal’de işçilerin tamamı sendika üyesi olduktan sonra Çalışma Bakanlığına yapılan başvuru sonucu yetki belgesi geldi. Ancak bu hakkı tanımayan patron 20 işçiyi işten attı. Birleşik Metal-İş tarafından yapılan açıklamada, “Üstelik bu çıkışlar sözde fesih yasağına rağmen yapılıyor. İşçileri kendi malı gibi gören, sendikaya üye olan işçiyi aşağılayan zihniyet bu kez de Çorum’da karşımıza çıkmış bulunuyor. Üstelik işçinin sendikalaşmasına tahammül edemeyen işverenin kendisi işveren sendikası MESS üyesi. Ekmekçioğulları’nda ülkenin Anayasa’sı, yasaları ve uluslararası sözleşmeleri ayaklar altına alıyor. Bunu kabul etmeyeceğiz. Salgın dönemini fırsat bilip işçileri cezalandırmaya çalışıyorlar. Sendikamız diğer fabrikalarda olduğu gibi Ekmekçioğulları’nda da üyelerinin haklarını korumak konusunda kararlıdır. Ekmekçioğulları’nda işçilerin sendikal hakları güvence altına alınana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dendi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TTB: Marmara Bölgesi'nde yoğun bakımlar doldu, hastalar sedyede sıra bekliyor

SONRAKİ HABER

3 sağlık çalışanı daha Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...