03 Aralık 2020 17:28

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin kararı: Osman Kavala hemen serbest bırakılmalı

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın hemen serbest bırakılması gerektiği yönünde karar aldı.

Osman Kavala | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanıp uygulanmadığını denetlemekle yükümlü olan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, AİHM kararı ve iki kez tahliye, bir kez beraat etmesine rağmen hakkında yeni bir dava açılarak cezaevinde tutulan iş insanı Osman Kavala'nın hemen serbest bırakılması gerektiğine yönelik bir karar aldı. Bakanlar Komitesi'nin ihlal kararına uyulmaması durumunda yaptırım hakkı bulunuyor.

T24'te yer alan habere göre Bakanlar Komitesi, bugün Osman Kavala'nın Aralık 2019'da AİHM'in aldığı ihlal kararı ve Komitenin önceki tarihli taleplerine rağmen tutukluluğunun ısrarla sürdürülmesi üzerine Türkiye'ye karşı bir 'ara karar' aldı.

Kararda, "Başvurucunun Ekim 2017’den bu yana özgürlüğünden mahrum olmasından derin bir endişe duyuyoruz" denilirken, Türkiye'den Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılması ve Anayasa Mahkemesi'ndeki (AYM) başvurusunun hızla sonuçlandırılması için gerekli adımların atılması talep edildi.

1130 gündür tutuklu olan Osman Kavala, "15 Temmuz soruşturması" nedeniyle 18 Aralık'ta hâkim karşısına çıkacak.

ÖNCEKİ HABER

Fransa Ulusal Meclisi, Dağlık Karabağ’ı "bağımsız devlet" olarak tanıdı

SONRAKİ HABER

"Türkiye Çevre Ajansı" kurulmasına dair teklifin 12 maddesi Meclis'te kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...