09 Mart 2020 18:26
Son Güncellenme Tarihi: 10 Mart 2020 14:10

Osman Kavala hakkında bu kez de ‘casusluk’ suçlamasıyla tutuklama kararı verildi

Tutuklu bulunan Osman Kavala hakkında bu kez de ‘casusluk’ suçlamasıyla tutuklama kararı verildi.

Osman Kavala duruşmada savunma yaptı. | Mahkeme çizimi: Murat Başol

Paylaş

Gezi davasında verilen beraat kararı sonrası tahliye edilmeyi beklerken 15 Temmuz soruşturması gerekçe gösterilerek yeniden tutuklanan Osman Kavala bu kez de casusluk suçlamasıyla tutuklandı.

Tutuklu bulunan Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala hakkında yeni bir soruşturma açıldığı ve bu soruşturma kapsamında Kavala’ya ‘casusluk’ suçlaması yöneltildiği öğrenildi. Kavala hakkında bu soruşturma kapsamında da tutukluluk kararı verildi.

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Twitter hesabından konuyla ilgili gelişmeleri paylaştı.

Şık, “Osman Kavala ile ilgili İHAM’ın ek savunma için hükümete verdiği süre yarın sona erecekti. Bugün itibarıyla hükümetten İHAM’a verilmiş herhangi bir ek savunma yoktu” dedi.

Kavala’ya TCK 328. madde uyarınca “casusluk” suçlaması yöneltildi. İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Kavala, SEGBİS aracılığıyla ifade verdi.

Ahmet Şık, Kavala hakkında aynı dosyadan 3. tutuklama kararı verildiğini belirtti.

OSMAN KAVALA’DAN AÇIKLAMA

Karar üzerine Osman Kavala avukatları aracılığıyla açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Pazartesi akşamı itibariyle, son dakikada icat edilmiş olan casusluk suçlamasıyla üçüncü defa tutuklandım. Öncekiler gibi hiçbir delile dayanmayan, ancak öncekilerden daha da saçma olan bu iddianın, Yargı Reformu paketinin getirdiği, iddianame öncesi 2 yıllık tutuklama süresi kısıtlamasını ve AİHM’in ihlal kararını boşa çıkartmaya yönelik olduğu açıktır.

Tutukluluğumu ne pahasına olursa olsun devam ettirme niyetinin, yargı mensuplarını yasaları ihlal etme noktasına sürüklemiş olduğunu görmek son derece üzücü ve endişe vericidir. Normal karşılanması halinde bu davranış, ceza davaları için tehlikeli bir örnek oluşturacaktır."(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

dilop, mart-nisan sayısıyla üç yaşında

SONRAKİ HABER

Koç Üniversitesinden koronavirüs önlemi: Etkinlikler 30 Nisan'a kadar iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa