02 Aralık 2020 17:10

Tüm Bel-Sen Denizli Şubesi, Bergama Temsilcisi Türkmen için destek açıklaması yaptı

Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Bülent Türkmen'in Bergama Belediyesi İK Müdürü tarafından maruz bırakıldığı baskıya tepki geldi.

Tüm Bel-Sen logosu

Reklam

Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Bülent Türkmen, geçtiğimiz günlerde Bergama Belediye hizmet binasında 25 Kasım broşürü dağıttığı sırada İnsan Kaynakları Müdürü tarafından engellendi. Şube Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Tüm Bel-Sen Denizli Şubesi'nden yapılan açıklamada, Bergama Belediyesinde yaşanan olay kınandı, Türkmen'e destek verildi.

"SENDİKAL ÖZGÜRLÜKLER ÜZERİNDE BASKILAR ARTTI"

Sendika Bergama Temsilcisi Uzman Arkeolog Bülent Türkmen'in kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyle ilgili broşürleri işyerinde dağıtmak isterken İnsan Kaynakları Müdürü Şerif Topal'ın sözlü ve fiziki engellemesiyle karşılaştığını belirten Tüm Bel-Sen Denizli Şube Başkanı Serkan Deniz Özkan, "Temsilcimizi zorla belediye binası dışına çıkarmaya çalışan Topal, dağıtılmak istenen broşürleri de buruşturdu. Bergama Belediyesinin 2019 seçimlerinde AKP'ye geçmesiyle birlikte hem çalışanlar hem de sendikal özgürlükler üzerinde baskılar oluşturmaya başlandı. Sendikamızdan istifa etmeyen üyelerimiz çeşitli baskı ve sürgünlerle istifaya zorlandı. Bunlar arasında olan Uzman Arkeolog Bülent Türkmen görevli olduğu birimden alınarak yol şantiyesinde görevlendirildi. Kütüphanecilik konusunda başarılara imza atmış, ödüller almış bir başka üyemiz de hem şiddet gördü hem de arşivde görevlendirilmek üzere sürüldü" diye konuştu.

"SENDİKAL FAALİYETİN ENGELLENMESİ SUÇTUR"

Gerek Bergama gerekse diğer belediyelerde baskı ve sürgünlerin sürekli yaşandığını dile getiren Özkan, "Son örneğini Bergama Belediyesinde gördüğümüz sendikal faaliyetin engellenmesi aynı zamanda suçtur. Bu suçun cezasının verilmesi için Sendikamızca gereken tüm girişimler yerine getirilecektir" dedi.

Özkan son olarak Tüm Bel-Sen Denizli Şubesi olarak Bergama Belediyesinde sendikal faaliyetin engellenmesini ve temsilinde şiddet uygulanmasını nefretle kınadıklarını ifade etti. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam