26 Kasım 2020 10:26

“Yaşamı savunuyoruz” broşürü dağıtan Tüm Bel-Sen üyesine engel

Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Bülent Türkmen, Bergama Belediye hizmet binasında 25 Kasım broşürü dağıttığı sırada İnsan Kaynakları Müdürü tarafından engellendi.

Tüm Bel-Sen logosu

Reklam

Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Bülent Türkmen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle mücadele günü dolayısıyla Bergama Belediye hizmet binasında broşür dağıttığı sırada İnsan Kaynakları tarafından engellendi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube Yürütme Kurulu sendikal çalışmanın engellenmesine yönelik saldırıyı kınadı.

Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Yürütme Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, “Bergama Belediyesinde görevli Şube Yürütme Kurulu üyesi Bülent Türkmen, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için KESK ve Tüm Bel-Sen olarak, ‘Yaşamı Savunuyoruz’ başlıklı broşürü, çalıştığı kurum olan Bergama Belediyesi Hizmet Binasında dağıttığı sırada İnsan Kaynakları Müdürü Şerif Topal tarafından sendikal çalışması engellenmiş ve zorla çalıştığı kurumdan dışarı çıkarılmaya çalışılmıştır. Elindeki broşüre ve afişlere de zorla el koyup yırtmaya çalışan Şerif Topal’ın yaptığı anayasal bir suçtur” ifadelerine yer verdi.

Yaşanan olayda İnsan Kaynakları Müdürü’nün ayrıca maskesiz olup hijyen ve mesafe kurallarına da uymayarak çalışanların sağlığını tehlikeye attığını belirten sendika, “Bu suçu işleyenle, bu suça göz yumanlar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağımızı kamuoyuna bildiriyor, Belediye Başkanının, bürokratların pervasızca davranışlarına bir an önce ‘dur’ demesini bekliyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam