02 Aralık 2020 11:31

Kovid-19'lu hamile hastayı reddeden Medipol "Bakanlığın algoritmaları gereği" dedi

Medipol Sağlık Grubu, 9 aylık hamile ve Kovid-19 pozitif olan kadının hastane tarafından kabul edilmemesi sonrası yaşamını yitirmesi ile ilgili "Bakanlığın algoritması gereği" savunması yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Medipol Sağlık Grubu, "Özel hastane 'Kovidli hamile bakmıyoruz' dedi anne öldü" haberi ile ilgili açıklama "Kapıdan çevrilme' söz konusu dahi olamaz" dese de "Sağlık Bakanlığı algoritmaları gereği" hastanın başka hastaneye yönlendirildiğini savundu. 

Dün Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in gündeme taşıdığı habere göre, İstanbul'da yaşayan 9 aylık hamile olan 32 yaşındaki Dönüş Kılınç, koronavirüse yakalandı. Sancıları artınca eşini 9 ay boyunca kontrol için gittiği Pendik Medipol Hastanesi'ne götüren Ramazan Kılınç hastaneden, "Pandemi hastanesi değiliz. Eşinizi kabul edemeyiz. Pandemi hastanesine götürün" yanıtını aldı. Kılınç ailesi iki hastane daha gezdi ancak 'prosedür' gerekçesiyle geri çevrildi. Eşi evde fenalaşan Kılınç bu kez başka bir özel hastanenin yolunu tuttu. Dönüş Kılınç, burada hemen ameliyata alındı ancak kurtarılamadı.

"KAPIDAN İÇERİ ALMADILAR"

Ramazan Kılınç, “Eşimin korona virüsüne yakalandığını söylediğimde bizi kapıdan içeri bile almadılar. Ben de hastane müdürünü aradım. Bana, 'İçerdeki hastaları korumak için kovidli hastaları kabul etmiyoruz. Biz pandemi hastanesi değiliz. Yönetim bu yönde karar aldı' dedi" ifadeleri ile karşılaştıklarını belirtti. Marmara Eğitim Araştırma Hastanesi'nin de 'Kovidli hamile kadınlara tedavi yapamıyoruz" diyerek kendilerini eve gönderdiklerini anlatan Kılıç, eşini başka bir özel hastaneye götürdü. Ameliyata alınan Dönüş Kılınç burada yaşamını yitirirken çocuğu kurtarılabildi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Medipol Sağlık Grubu, koronavirüs pozitif olduğu için hastayı kabul etmedikleri yönündeki haberi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada "Sağlık grubu bünyemizde bulunan hastanelerimizde, hiçbir hastanın 'kapıdan çevrilmesi' söz konusu dahi olamaz" denildi.

Açıklamada hastanın kabul edildiğine yönelik bir ifade ise yer almazken, "Sağlık Bakanlığı algoritmaları kapsamında bilgilendirilmiş ve yönlendirilmiştir" denildi. Açıklamada “Haberlere konu olan hasta, hamilelik sürecinde Hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinin takipli hastası olup, 29.10.2020 tarihinde yapılan PCR testinin pozitif çıkması üzerine ve henüz doğum ile ilgili miadı dolmadığı için, o tarihteki uygulamalar ve Sağlık Bakanlığı algoritmaları kapsamında bilgilendirilmiş ve yönlendirilmiştir. Hastanın belirtilen tarihten sonra kurumumuza bizzat herhangi bir başvurusu olmamıştır. Bu kapsamda da “kapıdan içeri alınmaması” şeklinde bir olay da asla yaşanmamıştır. Sağlık grubu bünyemizde bulunan hastanelerimizde, hiçbir hastanın 'kapıdan çevrilmesi' söz konusu dahi olamaz. Yayımlanan bu haber, gerek kurumumuz ve gerekse sağlık çalışanlarımızda büyük üzüntü ve hayal kırıklığına yol açtı" ifadeleri yer aldı. 

Eşini kaybeden Ramazan Kılınç, Medipol Hastanesi’ne dava açmaya hazırlanıyor. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

PTT emekçileri, pandemiye karşı önlemlerin alınması istiyor

SONRAKİ HABER

Kültür sanat alanında faaliyet yürüten meslek örgütleri: Çözüm odaklı adım atılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...