18 Kasım 2020 06:32 Güncelleme: 18 Kasım 2020 10:37

Aliağalı Kadınlar: Kadına yönelik şiddete karşı haklarımızdan vazgeçmiyoruz

Aliağalı Kadınlar, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele gününde bütün kadınları taleplerini haykırmaya ve haklarına sahip çıkmaya çağırdı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Aliağalı Kadınlar, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele gününde bütün kadınları taleplerini haykırmaya ve haklarına sahip çıkmaya çağırdı. Aliağalı Kadınlar yaptıkları yazılı açıklamada,17 Kasım günü Yenişakran mahallesinde Hasan Atmaca adlı erkek tarafından katledilen kız kardeşimizin çığlığına biz Aliağalı Kadınlar olarak ses veriyoruz” diyerek sözlerine başladı.

Şiddet sarmalının başlıca sebeplerinin; cezasızlık, haksız tahrik indirimleri ile cinayetlerin meşrulaştırılması, kadını koruması gereken kanunları uygulamayanlar olduğunu bildiklerini söyleyen kadınlar, “Ailenin artan yükleriyle, her gün artan işsizlikle eve kapatılan kadınlar, daha çok şiddet görüyor. Yoksulluk ve işsizlik, kadınları şiddet gördüğü evden ayrılamaz hale getiriyor. Virüsün öldüremediği kadınları, boşanmayı ya da ayrılmayı reddeden erkekler öldürüyor. Kadınlar aynı erkek için onlarca koruma ve uzaklaştırma kararı almış olmasına rağmen herkesin gözü önünde yaralanıyor öldürülüyor” dedi.

“KADIN DÜŞMANI POLİTİKALAR YÜZLERCE KADINI ARAMIZDAN ALIYOR”

“Kadın düşmanı politikalar, cinsiyetçi ve gerici söylemler her yıl yüzlerce kadını aramızdan alıyor. Her üç kadından biri şiddetin en az bir biçimine maruz kalıyorken, hükümet şiddeti önlemek için daha etkin mekanizmalar oluşturmak yerine, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası’nı yok etmeye çalışıyor” diyen Aliağalı kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme söylemleri kadınların kesintisiz mücadelesiyle iktidar tarafından askıya alınsa da kadınlara yönelik saldırıların devam ettiğini belirtti.

“AYAKTA KALMAK İÇİN DEĞİL AYAĞA KALKMAK İÇİN…”

Aliağalı Kadınlar açıklamasında son olarak 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele gününde bütün kadınları sokağa, talepleri haykırmaya, haklarına sahip çıkmaya çağırarak, “Kadınların örgütlü mücadelesiyle kazandığı hakları kolayca elimizden alamayacaklarını bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz olmadığını göstermeliyiz. Umut biziz, umut sensin! Krizsiz, şiddetsiz, savaşsız, sömürüsüz bir dünyada sadece ölmemek için değil, eşit ve özgür yaşamak için, ayakta kalmak için değil ayağa kalkmak için tüm kadınları alanlarda olmaya çağırıyor, yitirdiğimiz kız kardeşimizin faili Hasan Atmaca'nın yargılanması ve ceza alması için mücadele edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz” (İzmir/EVRENSEL)

Reklam