11 Kasım 2020 16:17
Son Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2020 22:47

Ankara Siteler’de bir imalathanede çıkan yangın kontrol altına alındı

Ankara'da mobilya atölye ve mağazalarının bulunduğu Siteler semtindeki bir imalathanede yangın çıktı, yangın uzun çalışmalar sonucu kontrol altına alındı.

Fotoğraf: Metin Aktaş / AA

Paylaş

Ankara'da mobilya atölye ve mağazalarının bulunduğu Siteler semtindeki Çamlıtepe Caddesi'nde yer alan bir imalathanede henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Çıkan yangın, çevredeki binalara da sıçradı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Ekiplerin çalışmaları sonucu yanan binanın yanındaki Abdullah Tokur Ortaokulu'na alevlerin sıçraması önlendi.

CAN KAYBI YAŞANMADI

Olay yerinde incelemelerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirterek yanan işletmenin arkasındaki binada kalan Suriyeli vatandaşların da tahliye edildiğini söyledi. 

KONTROL ALTINA ALINDI

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yazılı açıklamada, yangının kontral altına alındığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı 13 istasyondan 93 personel, 12 arazöz, 14 tanker, 2 merdiven, 1 köpük kulesi, 6 pikap, ASKİ'ye bağlı 5 tanker, 7 personel, Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı 27 tanker, 3 iş makinesi, 30 personel, ANFA'ya bağlı 31 tanker, 31 personel ve diğer birimlere bağlı 7 tanker 7 personel olmak üzere toplam 108 araç 168 personel ile yangın söndürme çalışmalarına devam etmektedir. Yangın kontrol altına alınmıştır."

MADDİ HASAR FAZLA

Ankara Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı "MDF suntalama deposu burası. Bu malzeme için için yanıyor şu an itibarıyla. Bunun için yangın biraz geç söndürüldü ama yandaki binalara sıçramadan kontrol altına aldılar" dedi.

Taklacı, yangının neden çıktığına ilişkin bir öngörünün olup olmadığının sorulması üzerine, "Bütün kepenkleri kapalıymış. 18.00 civarında kapatmışlar, ondan sonra kendiliğinden çıkan bir yangın. Nasıl oldu, nereden oldu bunu bilen yok şu an itibarıyla. Ben de yanlış bilgi vermek istemiyorum" cevabını verdi. Taklacı can kaybı olmadığını ancak maddi hasarın fazla olduğunu belirtti. (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

81 ilde sigara yasağı, bir çok ilde 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması getirildi

SONRAKİ HABER

Skrill ve Neteller Türkiye'deki faaliyetlerini durduruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...