26 Ekim 2020 07:58

Türkiye'de makarna tüketimi bu yıl yüzde 25 arttı

Türkiye'de makarna tüketimi önemli ölçüde arttı. Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, Kovid-19 salgını sürecinde makarna tüketiminin arttığını bildirdi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, aldıkları iç satış verilerine göre Türkiye'de makarna tüketiminin bu yıl yüzde 25 arttığını açıkladı.

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, "Dünya Makarna Günü" kutlaması dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada makarnanın, "dünyada her kesimin erişebileceği sağlıklı ve ekonomik bir ürün olduğunu" kaydedip Türkiye'de Kovid-19 sürecinde makarna tüketiminin arttığı bilgisini vererek şu değerlendirmede bulundu:

"Üyelerimizden alınan iç satış verileri, ülkemizde makarna tüketiminin bu yıl yüzde 25 arttığını, tüketicilerin bu zor dönemde makarnayı kolay saklanabilir, sağlıklı, pişirilmesi kolay, sürdürülebilir ve favori yiyecek olarak seçtiğini ortaya koymaktadır. Dünya Makarna Günü dolayısıyla DOXA araştırma kuruluşunun, küresel makarna tüketiminin üçte birinden fazlasını oluşturan ülkelerde 5 binden fazla kişi ile yaptığı uluslararası araştırmaya göre, evde kalınan dönemde 4 tüketiciden biri daha fazla makarna tüketmiş, küresel tüketim de yüzde 24 artmıştır. Bu ülkemizin tüketim artışına paralel bir veridir."

Külahçıoğlu ayrıca 2019 yılında 7 milyon 267 bin ton olarak gerçekleşen dünya makarna ticaretinin yüzde 17,5'ini yapan Türkiye'nin, bu yılın 8 ayında da 940 bin 502 ton makarna ihraç ettiğini bildirdi. (Mersin/AA)

ÖNCEKİ HABER

Danıştay, İBB'yi haklı buldu; Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihalesini iptal etti

SONRAKİ HABER

Macron'dan boykotlara yanıt: Boyun eğmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...