19 Ekim 2020 18:43

Bahtiyar Fırat'tan bir haftadır haber alınamıyor: 90'lı yıllara mı döndük?

Bir hafta önce Yüksekova'dan İran’a gitmek üzere geldiği İstanbul Havalimanı’nda polisler tarafından kaçırıldığı iddia edilen Bahtihar Fırat'tan haber alınamıyor.

Bahtihar Fırat | Fotoğraf: MA

Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden İran’a gitmek için İstanbul Havalimanı'na gelen Bahtiyar Fırat (33) adlı yurttaştan bir haftadır haber alınamıyor. Eşinin İstanbul Havalimanı’nda polisler tarafından kaçırıldığı iddia edilen Bahtiyar'ın eşi Esra Fırat "Eşimin nerede olduğunu söylesinler. Perişan olduk. 3 çocuğum var. Hangi devirde yaşıyoruz, 90’lı yıllara mı döndük?​” diye sordu.

"BENDEN HABER ALAMAZSAN SAVCIYA GİT"

Bir haftadır kayıp olan eşinin akıbetiyle ilgili MA'ya konuşan Esra Fırat, Bahtiyar Fırat'ın 14 Ekim’de 01.15 TK 0878 sayılı seferle Tahran'a gitmek üzere İstanbul Havalimanı'na gittiğini söyledi. Eşinin pasaport kontrolünden geçtikten sonra uçağı beklediği sırada yanına polislerin geldiği, polislerin 'Seni istihbarata teslim etmek üzere gözaltına alıyoruz' dediklerini ileri süren Esra Fırat, "3 saat boyunca çeşitli bahanelerle Havalimanı'nda bekletmişler” dedi. Bu bekleme sırasında uçağın Havalimanı'ndan çıktığını ve polislerin kendisine, “Yanlış anlaşılma oldu, gidebilirsin” diye serbest bıraktıklarını kaydeden Fırat, "Eşim eve dönmek üzere taksiye bindiği gibi beni aradı. Bana, 'Taksiye bindim. Şu an dört araç, bindiğim taksinin etrafını sarmış durumda. Beni takip ediyorlar. Her iki tarafımda, önümde ve arkamda olmak üzere dört araç tarafından çembere alınmışım. Bunlar uçağımı kaçırtmak için bana bunu yaptılar. İstihbarat beni sorguya çekti. Eğer benden haber alamazsan, savcıya git' dedi" diye aktardı.

"SAVCI AVUKATLARA MİT’İN ELİNDE OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Fırat, gece saat 3 civarlarında eşine mesaj attığını ancak eşinin kendisine cevap vermediğini dile getirerek, akıbetini öğrenmek için avukatlarıyla birlikte savcının yanına gittiğini söyledi. Fırat, “Eşimin onların elinde olduğunu biliyorum. Çünkü biz savcıya gittik. Savcı, avukatlara MİT’in elinde olabileceğini söyledi. Sabredin bırakırlar demiş. Ondan sonra dün tekrar savcıya gittik. Orada beklerken, başsavcı oraya gelmişti. Savcı bizi gördü, ‘Ha siz mi geldiniz’ diye sordu. Ondan sonra orada bulunan bir polis bize, ‘Sizin artık burada beklemenize gerek yok. Bu dosya başsavcının eline geçti. Artık bizi ilgilendiren bir durum yok. Savcı da başsavcı ile birlikte arka kapıdan çıktılar” diye konuştu.

"90’LI YILLAR MI?"

Fırat, "MİT’in elinde olduğunu biliyorum. Resmi bir bilgi istiyorum. Neden aldıklarına dair bilgi versinler. Ne suç işlemiş? Okul servisi şoförüydü. İran’da akrabalarımız vardı. Oraya gidiyordu. Daha önce de defalarca gitmişti. İran’da diş tedavisi gördü. Böyle bir insanı niye alsınlar? Ben yüzde yüz eminim MİT’in elindedir, yani bunu yapan devlettir” diye belirtti. Havalimanı'na da gidip şikayette bulunduklarını dile getiren Fırat, “Eşimin nerede olduğunu söylesinler. Perişan olduk. 3 çocuğum var. Hangi devirde yaşıyoruz, 90’lı yıllara mı döndük?​” diye sordu.

SORUŞTURMA BAŞLATILACAK

Fırat’ın avukatı da durum hakkında gerekli şikayetlerde bulunduklarını ifade ederek, Havalimanı'nda bulunan güvenlik kameraları kayıtlarını, HTS kayıtlarını talep ettiklerini, savcının bu kayıtları temin edip soruşturma başlatacağı bilgisini verdi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan has given the go-ahead to turn all professional organisations into their ‘backyards’

SONRAKİ HABER

Milli Eğitim Bakanlığı, okul kantinlerinin açılmasına karar verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...