09 Ekim 2020 10:24

İZELMAN işçileri promosyon haklarını istiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İZELMAN’da örgütlü DİSK/ Genel-İş İzmir 1 ve 3 No’lu Şube üyesi işçiler banka promosyon hakları için açıklama düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İZELMAN’da örgütlü DİSK/ Genel-İş İzmir 1 ve 3 No’lu Şube üyesi işçiler banka promosyon hakları için basın açıklaması düzenledi.

İZELMAN Genel Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında Genel-İş İzmir 1 ve 3 No’lu Şube Başkanları ve yönetimleri yer alırken, üye işçiler de açıklamaya katıldı. “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Promosyon hakkımız söke söke alırız”, “Eşit işe eşit ücret” sloganlarının atıldığı basın açıklamasını Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Faruk Saral okudu.

Saral, öncelikle promosyon ücretini açıklayarak, “Bilindiği üzere kamu kurumlarında, belediye şirketlerinde çalışan aylık ücretlerinin dağıtımı nedeniyle bankalar ile kurumlar arasında yapılan protokollerde, banka arası rekabet gereği bankaların promosyon olarak birtakım hediyeler ve nakit para vermesi bir iş yeri uygulaması haline gelmiştir. Kamu çalışanların maaşların ödenmesi için anlaşma sağlanan bankalarla kurumlar arasında yapılan protokoller uyarınca, belirli periyotlarda bankalarca çalışanlara ödeme yapılmaktadır, yapılan bu ödemelere promosyon ücreti denilmektedir” dedi.

"EMEK BİZİM BANKA PROMOSYONU NEDEN SİZİN?"

İZELMAN çalışanı 7 bin emekçi olarak bu kente kesintisiz 24 saat hizmet verdiklerini hatırlatan Saral, “Haykırışımız şudur ki kasım ayı içerisinde bitecek olan ve bugünlerde yapılması öngörülen çalışanların maaş ödemesi yapılacağı bankanın belli olacağı ve sözleşmenin yapılacağı, nihayetinde sözleşme sonucunda banka tarafından yapılacak olan banka promosyonu biz İZELMAN çalışanları olarak yıllarca alamamaktayız” dedi.

4559 İzmir Büyükşehir Belediyesi banka promosyonu ödemesi alan emekçiler gibi hakları olduğunu belirten Saral, “DİSK Genel-İş 1 ve 3 No’lu Şube yönetimleri olarak belediye şirketi olan İZELMAN’daki 7 bin üyemiz adına diyoruz ki iş görme edimine bağlı olarak hak kazandığımız ücretlerin bankaya yatırılması neticesinde bu ödemelerin kazanıldığını, bu nedenle biz emekçilere verilmesi gerektiğini savunmaktayız. Alın teri bizim, emek bizim banka promosyonu neden sizin?” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam