06 Ekim 2020 11:15

Suriyeli işçi saldırıya uğradı, bir haftadır işlem yapılmadı

Adana'da iş çıkışında arkadaşlarının saldırısına uğrayan Mülteci İşçi Basil Zerzur, 1 hafta geçmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi.

Basil Zerzur | Fotoğraf: Volkan Pekal/Evrensel

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Suriyeli mültecilere dönük saldırılar artarken bir saldırı da Adana’da yaşandı. Maske ve tulum üreten bir tekstil atölyesinde ırkçı ifadelerinden rahatsız olduğu kişiyi ustasına şikayet eden Basil Zerzur adlı Suriyeli mülteci işçi, iş çıkışında şikayette bulunduğu kişi ve topladığı arkadaşlarının saldırısına uğradı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen olayın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen olayla ilgili saldırıya uğrayan Zerzur’un ifadesi dahi alınmadı. Evrensel’e konuşan Basil Zerzur, grubun kendilerine sopa, zincir ve bıçaklarla saldırdığını belirterek buna benzer saldırılar olmaması için saldırganların cezalandırılmasını istedi. Suriye’de savaştan dolayı ailesi ile birlikte Türkiye’ye gelen Basil Zerzur, olayı şöyle anlattı:  "Ustaya söyledim. O da öyle konuşmaması konusunda onu uyardı. Beni tehdit ediyordu. Onunla konuşarak onu sakinleştirdi. Ancak iş çıkışında bir grup bizi bekliyordu. Bize sopa, bıçak ve zincirlerle saldırdılar. Benim dışımda 3 kişi daha yaralandı. Ancak en çok darbeyi ben almıştım. Beni Adana Şehir Hastanesine götürdüler. Acilde polis benden ifade almadı. Ben raporu alıp polise gittim. Bir form doldurdum, altına imza attı. Ama bana ‘Kim yaptı, nasıl oldu?​’ diye sormadı. Bir hafta geçti. Beni arayan soran olmadı."

Saldırı sonucu vücudunda morluklar, burnunda ve ayak bileğinde ezilme olan Zerzur, “Ben şikayetçiyim. Bir daha böyle saldırılar olmaması için saldırganların cezalandırılmasını istiyorum. Biz buraya keyfimizden gelmedik. İşsiz kaldık, evimiz yıkıldı, mecburiyetten geldik” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kayyum surlara Azerbaycan bayrağı astı, halk "Savaşın tarafı değiliz" dedi

SONRAKİ HABER

Yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçilmesi kararı tartışılıyor: Salgında değişen ne?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...