13 Eylül 2020 19:38
Son Güncellenme Tarihi: 14 Eylül 2020 11:06

Afyon’da inşaat işçileri silahlı saldırıya uğradı, 1 işçi hayatını kaybetti

Afyon Dinar'da çalışan inşaat işçilerine silahla ateş açıldı, Özkan T. adlı işçi hayatını kaybetti. HDP saldırıya tepki gösterirken; Afyon Valiliği haber yapan medyayı hedef aldı.

Saldırı sonucu hayatını kaybeden inşaat işçisi | Fotoğraf: MA

Paylaş

Afyon’un Dinar ilçesine çalışmaya giden Ercişli inşaat işçilerine silahlı saldırıda bulunuldu. İşçilerden Özkan T. yaşamını yitirirken Fırat T. ve Emrah Ö. isimli işçiler yaralandı. Saldırıya ilişkin tepkiler yükselirken; Afyon Valiliği olayı haber yapan medyayı hedef aldı.

Mezopotamya Haber Ajansında yer alan bilgiye göre Afyon’un Dinar ilçesine çalışmaya giden Ercişli inşaat isçileri silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda inşaat işçisi Özkan T. yaşamını yitirdi, Fırat T. ve Emrah Ö. yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Dinar ilçesinde 19.30 saatlerinde meydana gelen olayda, inşaat işi yapan kardeşlere inşaata komşu bir kişi tarafından silahla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu 25 yaşındaki işçi Özkan T. Yaşamını yitirirken Fırat T. ve Emrah Ö. isimli işçiler yaralandı. Yaralı işçiler ilçe devlet hastanesine kaldırıldı.

Erciş’ten ve diğer kentlerden yola çıkarak Afyon’a gitmek isteyen işçilerin akrabalarının bir kısmı Erciş çıkışında diğerleri ise Afyon girişinde kurulu polis kontrol noktalarında durduruldu.

HDP: IRKÇI SALDIRILARIN NORMALLEŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Afyon’un Dinar ilçesinde Erçişli Kürt işçilere yönelik ırkçı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

“İktidarın politikaları ve söylemleri ırkçı saldırıların artmasına neden oluyor” başlıklı açıklamada, Sakarya’da Kürt işçilere yönelik saldırı ve linç üzerinden bir ay bile geçmeden bu kez Afyon’da ırkçı saldırı yaşandığı vurgulandı.

“İKTİDARIN CEZASIZLIK POLİTİKALARI”

Sakarya’da yaşanan ırkçı saldırının Afyon’da devam ettiği belirtilen açıklamada, inşaat işinde çalışan Kürt işçilere ateş açılması sonucu Özkan T’nin hayatının kaybettiği, Fırat T. ve Emrah Ö’nün ise yaralandığı hatırlatıldı. Yaşamanı yitiren Özkan T’nin ailesine başsağlığı mesajının yer aldığı açıklamada, “İktidarın Kürt halkına yönelik düşmanca iç-dış politikası ve söylemi, toplumda linç kültürünü besleyen anlayışı, bugün ortaya çıkan bu tabloyu da yaratmaktadır. Afyon’da genç bir Kürt işçinin hayatını kaybetmesinin sebebi, AKP-MHP iktidarının nefret söyleminden vazgeçmemesi, bu konudaki sayısız uyarımızı dikkate almamasıdır. Kürtlerin uğradıkları ırkçı saldırılar, iktidarın cezasızlık politikasının da bir sonucudur” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Kürtlere yönelik ırkçı saldırılarda bulunanların hiçbir ceza almamalarının normalleşmesine izin vermeyeceğiz” denildi.

AFYON VALİLİĞİ HABERLERİ HEDEF ALDI

Olya ilişkin açıklama yapan Afyon Valiliği, medya organlarını hedef alarak, “olayın toplumsal yanı bulunmadığını” öne sürdü.

Valilik, şu açıklamalarda bulundu: “Bugün bazı sosyal medya platformları ile PKK terör örgütü yandaşı haber sitelerinde ‘Afyon’da Kürtlere yönelik saldırı’ başlığı altında iddialara yer verilmiştir. Konu ile ilgili yapılan araştırmada olayın ilk belirlemelerine göre 13.09.2020 günü saat 18.00 sıralarında İlimiz Dinar İlçesinde devam etmekte olan bir inşaatta çalışan işçiler ile inşaata komşu olan bir evde yaşayan aile arasında gürültü ve oluşan tozdan dolayı gerçekleşen tartışmadan kaynaklandığı anlaşılmıştır.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesine müteakip gerçekleşen olayda 1999 Van Erciş doğumlu Ö.T. isimli şahıs hayatını kaybetmiş, E.Ö. ve F.T. isimli iki vatandaşımız ise yaralanmıştır. Olayda kullanılan silah ve demir muhafaza altına alınmış olup, olayın faali olarak değerlendirilen ve firar ettiği tespit edilen Ö.A. isimli şahsın yakalanması için çalışmalar kolluk kuvvetlerince devam etmektedir. Olay, yargıya intikal etmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Olayın inşaat işçileri ile inşaata komşu aile arasında cereyan ettiği, toplumsal bir yanının bulunmadığı anlaşılmıştır. Konunun bazı değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen hususlarla bir ilgisinin bulunmadığı anlaşılmış olup, olayın sebebine ilişkin gösterilen gerekçelerin maksatlı olarak çarpıtılarak yalan haberlere dönüştürüldüğü tespit edilmiştir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şişli'de 7'nci kattan düşen kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Çukurova bölgesindeki işçi dernekleri, tarım işçilerine "işe çıkmama" çağrısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...