28 Eylül 2020 03:21
Son Güncellenme Tarihi: 28 Eylül 2020 04:11

Ayhan Bilgen: Yemekten zehirlendik, hastaneye götürülmedik

Gözaltında bulunan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen akşam yemeğinden zehirlendiklerini ancak hastaneye götürülmediklerini duyurdu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

HDP, gözaltındaki Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen'in, tutuldukları emniyette verilen akşam yemeğinden zehirlendiklerini ve hastaneye götürülmediklerini aktardığını duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi, 25 Eylül'de gözaltına alınan partililerin akşam yemeğinden zehirlendiğini ve sağlıkları hakkında bilgi alamadıklarını duyurdu.

HDP Genel Merkezi sosyal medya hesabından şu paylaşım yapıldı:

“Ankara Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulan Ayhan Bilgen, avukatlarına akşam yemeğinden zehirlendiklerini, hastaneye götürülmediklerini söyledi. Avukatların Bilgen ile yeniden görüşmesine izin verilmiyor, yöneticilerimizin sağlık durumu ile ilgili bilgi alamıyoruz.”

MİLLETVEKİLLERİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNE GELDİ

İddialar üzerine kimi partililer İl Emniyet Müdürlüğü’nün önüne gitti. Aralarında HDP milletvekilleri Hişyar Özsoy, Nuran İmir, Filiz Kerestecioğlu, Hüseyin Kaçmaz ve Erdal Aydemir’in de bulunduğu partililerin bekleyişi bir süre sonra sonuç verdi. HDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve avukat Ümit Dede, gözaltındaki siyasetçilerle görüştü.

Görüşme sonrası bilgi veren Dede, gözaltındaki Ayla Akat, Sırrı Süreyya ve Ayhan Bilgen ile görüştüğünü aktardı. Dede, Ayhan Bilgen’in hastaneye götürülerek, serum verildiğini ve kanında da enfeksiyona rastlandığını belirtti. Bilgen’e ilaç verildiğini kaydeden Dede, durumunun iyi olduğu bilgisini paylaştı.

Dede, “Ben Ayhan Bey’le görüştüğümde durumu iyi görünüyordu. Biraz halsizlik vardı. Reçete yazılmış, sabah ilaçlarını alıp, götüreceğiz” dedi.

Dede, Ayla Akat Ata’nın da rahatsızlandığını ancak hastaneye götürülecek kadar durumunun kötüleşmediğini ifade etti.

Dede, siyasetçilerin gıda zehirlenmesinden dolayı hastaneye kaldırıldıklarına işaret ederek, “Yemekten zehirlenme olduğu tahmin ediliyor. Gıda zehirlenmesi ihtimali yüksek. Gün içerisinde müvekkilleriyle görüşen avukat arkadaşlar herkesin yemeklerden şikayetçi olduğunu, bayat ve kötü yemekler verildiğini söylediğini belirtti. Ayhan Bey diğer iki arkadaşı hastanede görmüş, onların da durumlarının iyi olduğunu söyledi” diye konuştu.

Gözaltındaki siyasetçilerle yapılan görüşme ardından partililer İl Emniyet Müdürlüğü’nün önünden ayrıldı.

EMNİYET: TAMAMI SAĞLIK KURULUŞLARINA GÖTÜRÜLDÜ

Ankara Emniyet Müdürlüğü ise haberin tepki çekmesi üzerine açıklama yaptı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “Ankara Emniyet Müdürlüğümüzün çeşitli birimlerinde farklı suçlardan gözaltında bulunan toplam 181 şüpheliye mevzuat gereği hazırlanan aynı kumanyadan verilmiştir. Bu saat itibari ile gözaltında bulunanlardan Ayhan Bilgen dahil sadece 3 şüpheliden sağlık şikayetleri alınmış ve tamamı sağlık kuruluşlarına götürülerek tedavilerine başlanmıştır. Sağlık kuruluşlarındaki yetkililerle yapılan görüşmelerde, şüphelilerde, şüphelilerin şikayet sebeplerinin tetkikinin ayrıntılı şekilde devam ettiği bilgisi alınmıştır” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstediğin yerde durmak

SONRAKİ HABER

New York Times: Başkan Trump 2016'da sadece 750 dolar vergi ödedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...