27 Eylül 2020 12:24

Güven'den muhalefete çağrı: Halkların barışını savunuyorsanız Kürtlerin yanında olun

HDP Dersim İl Örgütü HDP'ye yönelik operasyonlara karşı HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in katılımıyla basın açıklaması düzenledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Dersim İl Örgütü Kobane operasyonu kapsamında yapılan gözaltılara karşı HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven’in katılımıyla Sanat Sokağında basın açıklaması ve ardından oturma eylemi gerçekleştirdi. 

ASLA BOYUN EĞMEDİLER

Basın açıklamasında konuşan Leyla Güven, “Sizler tarih boyunca Kürtlerin başına getirmedik bir şey bırakmadınız. Eğer bir acı tarif edilecekse son 40 yıldır bu topraklarda yaşanan acılar fazlasıyla yaşandı. Bu topraklar kanla sulandı ama bu topraklarda yaşayanlar asla boyun eğmediler. Bundan sonra da eğmeyecekler ve asla pişman değiliz. Çünkü biz halkız, halk olduğumuzdan kaynaklı dilimiz var kültürümüz var kimliğimiz var. O açıdan bu soykırımları uygulayanlar, HDP’ye diz çöktürmeye çalışanlar, Kürt halkına ve dostlarına diz çöktürmeye çalışanlar bu sesi duysunlar. Eski denenmiş yöntemlerle sonuç alamayacaklarını çok iyi bilsinler” dedi.

"GÜNDEM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİYOR"

Muhalefete seslenen güven "Kendisine demokratım diyenler, insan haklarını ve evrensel değerleri, halkların kardeşliğini savunanlar bugün güçlü bir ses çıkarmalıdır" dedi. Güven sessiz kalan muhalefeti eleştirerek, “Evet biz dünden bu yana duyuyoruz ki HDP’ye yapılan bu soykırım operasyonuna karşı muhalefet ses çıkarıyor ve ne diyor muhalefet iktidarın gündem değiştirdiğini söylüyor. Ama biz de muhalefete Kürtçede rojbaş (günaydın) diyoruz. Sadece gündem değil rejim değişiyor, sistem değişiyor ve sizin inandığınız değerler elinizden gidiyor, siz hala neyin gündeminin peşindesiniz? Eğer gerçekten halkların barışının sağlanmasını istiyorsanız gündemi siz yaratın bugün AKP-MHP’nin temsil ettiği sisteme bırakmayın” diye seslendi.

"KÜRDE DÜŞEN DİRENMEKTİR"

Yaşanan bütün baskılara karşı her sessizliğin AKP-MHP hükümetine güç kattığını dile getiren Güven, “Bu yaşananlar da muhalefetin sessizliğinin de büyük bir payı vardır. Onlar bizi birbirimize düşürerek aslında kendi sistemlerini, faşizmi kurumsallaştırmak istiyorlar. O açıdan bizler diyoruz ki biz kimliğimiz ve kültürümüz için bugüne kadar nasıl direndiysek, Kürt halkı olarak yine direnmeye devam edeceğiz. Ape Musa’nın söylediği gibi ‘Kürde düşen direnmektir’ asla vazgeçmeyeceğiz. Baskılar da sizin tutuklama furyanız da bizi yıldırmayacak. Cezaevinde de olsak dışarıda da olsak direneceğiz” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP, Van’da iki köylünün helikopterden atıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı

SONRAKİ HABER

EMEP: Bu savaş ne Türkiye ne Azerbaycan ne de Ermenistan halklarına hayırlı olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...