27 Eylül 2020 14:00

HDP, İzmir'de operasyonlara karşı ortak mücadele çağrısı yaptı

HDP İzmir İl Örgütü, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlediği eylemle üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasını protesto etti, ortak mücadele çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, partilerine yönelik operasyonu protesto etmek için eylem yaptı.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamaya HDP Siirt Milletvekili ve Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İzmir milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni ve İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu katıldı.

"Gözaltılar, saldırılar bizi yıldıramaz" yazılı pankart açılan eylemde “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

Açıklamada ilk sözü alan HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, operasyonların hukuki olmadığını, HDP'yi kapatmak için yapılan bir saldırı olduğunu belirterek, saldırılara karşı tüm emek ve demokrasi güçlerini ortak mücadele etmeye çağırdı.

BEŞTAŞ: YAPILAN SİYASİ BİR OPERASYONDUR

Daha sonra söz alan Meral Danış Beştaş, konuşmasına gözaltındaki parti üyeleri ve yöneticilerine henüz bir sorgu yapılmadığını aktararak başladı.

Yapılan operasyonun, siyasi bir operasyon olduğunu vurgulayan Beştaş, "HDP'ye yönelik saldırlar, son üç günün meselesi değil, 2015 öncesinden bugüne sistematik bir şekilde saldırılar ve siyasi operasyonlar sürüyor. Kobane'de ölenlerin, yaralananların sorumlusu AKP iktidarıdır. Suçluları yargılamayan, cezalandırmayan AKP iktidarıdır. Üzerinden 6 yıl geçmiş, operasyon kararı aldılar. Kim inanır? Birazcık düşünen insanlar bunun yalan olduğunu bilir. Bizim MYK üyelerimiz bu dosya kapsamında gidip ifade vermişlerdi. Aniden gözaltı kararı verdiler. Bu operasyonlar sadece HDP'lileri ilgilendirmiyor. HDP'yi susturamayacaklarını en iyi onlar biliyor. Haklı olduğumuzu bildiğimiz için tek bir gün direnmekten vazgeçmedik. Faşizme karşı mücadele ediyoruz" diye konuştu.

“ZULME KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ”

HDP'nin bir muhalefet partisi olarak demokrasiyi ve barışı savunduğunu belirten Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de yaşayan herkesin eşit ve özgür şartlarda bir arada yaşamasını savunduk. Biz haklı olduğumuz için mücadeleden ve direnmekten vazgeçmedik. Biz gücümüzü halktan ve haklılığımızdan alıyoruz. Zulme, zorbalığa, faşizme karşı mücadele ediyoruz."

Beştaş, konuşmasını dayanışma ve ortak mücadele vurgusunda bulunarak sonlandırdı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam