26 Eylül 2020 12:06

Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Sancar'ı aradı: Operasyon hukuki değil

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6-8 Ekim Kobanê eylemleri gerekçesiyle yapılan gözaltı operasyonuna ilişkin olarak HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı aradı.

Ahmet Davutoğlu (solda) ve Mithat Sancar (sağda) | Fotoğraf: MA

Paylaş

6-8 Ekim Kobanê eylemlerinin yaşandığı dönem başbakan olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP’li siyasetçilere yapılan operasyonun ardından Eş Genel Başkan Mithat Sancar’ı aradı. Sancar, "Saldırılara karşı net tavır alınmalı" derken, Davutoğlu ise operasyonun “hukuki olmadığını” söyledi.

6-8 Ekim 2014 döneminde başbakan olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP’ye yönelik gözaltı operasyonuna ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı aradı. HDP’den yapılan açıklamada, “6-8 Ekim döneminin başbakanı olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6-8 Ekim eylemleri gerekçesiyle partimize yönelik başlayan intikam saldırılarına karşı Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar’ı aradı” denildi.

SANCAR: NET TAVIR ALINMALI

Sancar görüşmede, saldırının sadece HDP’ye yönelik olmadığını bütün muhalefeti, AKP’den farklı düşünen herkesi hedef aldığını belirterek, “Biz geçmiş dönemle ilgili kapsamlı bu muhasebeye hazırız, kapsamlı bir yüzleşmenin taraftarıyız. Bunu istiyoruz ve hakikatin ortaya çıkması lazım” dedi. Sancar, bu konuda HDP’nin daha önce birçok kez araştırma önergelerini verdiğini AKP’nin bunları reddettiğini hatırlatarak, “İktidar geçmişteki sorumluluklarını örtmek ve bugün içine düştüğü çıkmazları gizlemek için partimizi hedef alarak bu tür yöntemleri kullanıyor” dedi. Sancar, demokrasiden, adaletten ve barıştan yana olan bütün güçlerin saldırılar karşısında net tavır almasını istedi.

DAVUTOĞLU: HUKUKİ DEĞİL

Davutoğlu’nun ise HDP’ye geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, özellikle 2014-2015 tarihleri arasında yaşananların çok boyutlu olduğuna işaret ettiği ve 6-8 Ekim’de yaşananların da konuşulması gerektiğini belirttiği kaydedildi. Davutoğlu’nun yapılan saldırının “hukuki olmadığının” altını çizdiği, yaşananların ülkeye zarar verdiğini ve Türkiye’yi hukuk devletine götürecek adımlar atılması gerektiğini söylediği kaydedildi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Pervin Buldan: HDP diz çökmedi, çökmeyecek, bu da size dert olsun

SONRAKİ HABER

Suruç'ta yaşanan saldırının faili, teslim olmak için savcının değişmesini beklemiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa