25 Eylül 2020 08:59

Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca: Halkçı belediyecilik hedef alındı

Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca, diğer eş başkan Ayhan Bilgen'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi, halkçı belediyeciliğin hedef alındığını belirtti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen ve HDP yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Eş Başkan Şevin Alaca, halkçı belediyeciliğin hedef alındığını belirterek “Bu yüzden bu operasyonun bu günlere denk gelmesi hepimizin aklında bir soru işareti bırakıyor” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “Kobanê” soruşturması kapsamında Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen’in de aralarında olduğu onlarca kişi gözaltına alındı. Gözaltılara tepki gösteren Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca, özellikle son günlerde belediye olarak yaptıkları çalışmaların kamuoyunun ilgisine sunulduğunu ve büyük bir takdir kazandığını belirtti, hedef alınmalarını da buna bağladı.

"KARAR SARAY’DA ALINDI"

Kars Belediyesini çok büyük bir borçla devralmalarına rağmen önceki dönemlerde yapılan usulsüzlük ve yolsuzlukların da incelemesini yaptıklarını hatırlatan Alaca, tüm bu imkansızlıklara rağmen halk belediyeciliği yapılarak hizmet ürettiklerini vurguladı.

Alaca, “Kentin en önemli olan sorunlarının başında gelen yol sorununu çözmeye devam ediyorduk. Son günlerde yollarla ilgili çalışmalarımız hız kazanmıştı. Bu halkçı ve sosyal belediyecilik çalışmaları birilerini rahatsız etti. Bu yüzden bu operasyonun bu günlere denk gelmesi hepimizin aklında bir soru işareti bırakıyor. Süreci hep birlikte izleyerek göreceğiz ama hukuka inancımız kalmamıştır. Başsavcının birkaç gün önce gazete manşetlerine de yansıyan yüksek miktarlarda para harcayarak yaptığı düğün ve balayıi ardından Saray'ı ziyarete gitmesi, bu dosyanın neden gündeme getirildiğinin en önemli kanıtıdır” dedi.

"GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ"

Şu an belediyede görevlerinin başında olduklarını dile getiren Alaca, “Ben ve başkan yardımcılarımız görevimizin başındayız. Bundan 6 yıl önce yürütülen soruşturma bahane edilerek halkın iradesine el de koyabilirler. Biz halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da kamyonun altında kalan maden işçisi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...