23 Eylül 2020 14:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen ile görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile video konferansla görüştü.

Fotoğraflar: Ursula von der Leyen (solda), Dursun Aydemir/AA | Tayyip Erdoğan (sağda), Ali Balıkçı/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile video konferansla görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye-AB ilişkileri ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Erdoğan, Doğu Akdeniz geriliminde "Yunanistan ve Rum kesiminin maksimalist iddiaları" ile "Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarının yok sayılmak" istendiğini öne sürerek Türkiye'nin Yunanistan ile istikşafi görüşmelere hazır olduğunu yineledi.

Erdoğan'ın Türkiye-AB arasında 18 Mart Mutabakatı'nın yenilenmesi, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisinin sağlanması yönünde atılacak adımların, ilişkilerin ilerletilmesine zemin sunacağı ve mülteciler konusunda adil yük ve sorumluluk paylaşımını gündeme getirdiği belirtildi. Erdoğan'ın AB'nin, Yunanistan ile Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansının (Frontex) geri itme uygulamalarının üzerine gitmesini istediği de kaydedildi.

AB, TÜRKİYE-YUNANİSTAN GÖRÜŞMELERİNİN BAŞLAYACAK OLMASINDAN MEMNUN

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasında görüşmelerin başlayacak olmasından memnuniyet duyduğunu yazdı.

Von der Leyen, Erdoğan ile Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve göç konusunu ele aldıklarını belirterek "Yunanistan ile görüşmelerin başlayacak olmasını memnuniyetle karşılıyorum" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayıp olarak aranan İranlı Ali Hajilon bulundu

SONRAKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 1767 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu | 23 Eylül 2020

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...