18 Eylül 2020 21:37

Yunanistan'da Fyssas'ın katledilmesinin 7. yılında kitlesel eylemler yapıldı

Yunanistan’da Müzisyen Pavlos Fyssas’ın Altın Şafak isimli Neonazi siyasi partinin bir destekçisi tarafından katledilmesinin yıl dönümünde antifaşist eylemler yapıldı.

Fotoğraf: Prin gazetesi

Paylaş

Yunanistan’da 18 Eylül 2013’te Altın Şafak isimli Neonazi siyasi partinin bir destekçisi tarafından bıçaklanarak katledilen 34 yaşındaki Rapçi Müzisyen Pavlos Fyssas’ın ölümünün yıl dönümünde antifaşist yürüyüşler gerçekleştirildi. Binlerce kişi, sahne adı Fyssas’ın öldürülmesini bir kez daha lanetledi.

Cinayetin gerçekleştiği Atina’dan 12 km uzaklıkta bulunan Pire kentindeki yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı belirtildi. Yürüyüşe Fyssas’ın ailesi de katıldı. Cinayet Selanik kentinde de lanetlendi.

Fyssas’ın öldürülmesinin ardından Altın Şafak hakkında açılan davanın karar duruşması ise 7 Ekim’de görülecek. Fyssas’ın ailesi tarafından yapılan açıklamada, mahkemenin kararının “Pavlos ve Nazi şiddetinden zarar gören herkesin anısına” asgari bir adalet sağlamasının beklendiği belirtildi. Aile, 7 Ekim’de halkı bir kez daha sokağa çıkmaya çağırdı.

Altın Şafak hakkında açılan dava 5 yıldan uzun bir süredir devam ediyordu. Davada, merkezi yönetim de dahil olmak üzere Altın Şafak’ın bazı üyeleri cinayet, cinayete teşebbüs, yasadışı silah bulundurma, ırkçı şiddet, kara para aklama ve suç örgütü işletmekle suçlanıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık, Salda Gölü Nazım İmar Planı'nı onayladı

SONRAKİ HABER

Kullanılmış maske ve eldivenler ciddi bir kirlilik sorunu haline geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...