19 Eylül 2013 11:23

Yunanistan’da faşist saldırı

ATİNA’da solcu bir müzisyen, Neo-Nazi  faşist parti Altın Şafak üyesi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.Killah P. takma adını kullanan Hip hop şarkıcısı 34 yaşındaki Pavlos Fyssas’ın ölümü, Yunanistan’daki işten çıkarmaları ve kesintileri protesto için düzenlenen grev sırasında

Yunanistan’da faşist saldırı
Paylaş

Killah P. takma adını kullanan Hip hop şarkıcısı 34 yaşındaki Pavlos Fyssas’ın ölümü, Yunanistan’daki işten çıkarmaları ve kesintileri protesto için düzenlenen grev sırasında meydana geldi.

Pavlos Fyssas’ın, aşırı sağ parti Altın Şafak üyesi olan saldırgan tarafından, futbol konusunda çıkan bir tartışma nedeniyle bıçaklandığı öne sürüldü.

‘KİLLAH HEDEF ALINDI’

Yunanistan haber ajansı ANA-MPA, Olympiakos ve Paris St. Germain futbol takımlarının maçını izleyenler arasında tartışma çıktığını, Fyssas kafeteryadan ayrıldıktan sonra şüphelinin 15 kişinin yardımıyla şarkıcıya saldırdığını aktardı. AFP haber ajansı, polisin gözaltına aldığı 45 yaşındaki saldırganın suçunu itiraf ettiğini duyurdu. Ajansa konuşan bir polis memuru, “Şüpheli aynı zamanda siyasi bağlantıları olduğunu da itiraf etti” dedi. Polisin bürolarında arama yaptığı Altın Şafak Partisi, olayla bir ilgileri olmadığını ileri sürdü. Kapitalizm karşıtı platform Andarsya ve Komünist Partisi, saldırıdan Altın Şafak Partisini sorumlu tuttu, Fyssas’ın faşizm karşıtı görüşleri nedeniyle hedef alındığını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Valilik direnişimizi kırmaya çalışıyor'

SONRAKİ HABER

‘Sarı basın kartı dayatmadır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...