15 Eylül 2020 12:15

Gezi Davası'nda oyuncu ve gazeteciler için yapılan beraat talebi reddedildi

Gezi Davası'nda yurt dışında oldukları için dosyaları ayrılan oyuncu ve gazeteciler için yapılan beraat talebi reddedildi.

Gezi Davası Salon Genel Görünüm | Çizim: Tarık Tolunay

Paylaş

Gezi Davası'nda yurt dışında oldukları için dosyaları ayrılan Can Dündar, Mehmet Ali Alabora, Ayşe Pınar Alabora, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu ve İnanç Ekmekçi'nin yargılandığı davada 30. Ağır Ceza Mahkemesi beraat taleplerini reddetti.

Diken'den Canan Coşkun’un haberine göre, Gezi Davası kapsamında yargılanan ve yurt dışında oldukları için bir süre önce dosyaları ayrılan Oyuncular Mehmet Ali Alabora ve Pınar Öğün, Gazeteci Can Dündar, Açık Toplum Vakfı Çalışanı Gökçe Yılmaz, Yazar Handan Meltem Arıkan, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Koordinatörü Hanzade Hikmet Germiyanoğlu ile İnanç Ekmekçi’nin duruşması İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada söz alan Gökçe Yılmaz’ın Avukatı Bahri Belen, Açık Toplum Vakfının yöneticileri hakkında mahkemenin beraat kararı verdiğini anımsatarak, müvekkilinin de derneğin bir çalışanı olduğunu söyledi ve beraat talep etti.

Diğer avukatlar da müvekkillerinin ifadesinin istinabe yoluyla alınmasını talep etti.

Savcı, davada yargılanan kişiler hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenmesini talep etti. Mahkeme, istinabe ve derhal beraat taleplerini reddederek, bir sonraki duruşmayı 14 Ocak 2021’e erteledi.

Gezi Davası’nın 18 Şubat’ta yapılan 6’ncı duruşmasında, 16 sanıktan 9’u tüm suçlamalardan beraat etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak'ta maden işçilerinde koronavirüs tespit edildi, üretim durdu

SONRAKİ HABER

ABD-Çin gerilimleri, derin ve uzun vadeli değişimden kaynaklanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...