24 Şubat 2020 12:44

Gezi Parkı davası gerekçeli kararı açıklandı: Osman Kavala'yla ilgili delil yok

Gezi davasında beraat kararı veren mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, yeniden tutuklanan Osman Kavala ile ilgili hiçbir delil bulunamadığı vurgulandı.

Osman Kavala | Fotoğraf: osmankavala.org

Paylaş

Gezi davasında 9 sanık için beraat kararı vererek, tutuklu tek sanık olan Osman Kavala’nın da tahliyesine hükmeden İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını tamamladı. Gerekçeli kararda beraat ettikten sonra 15 Temmuz soruşturması kapsamında yeniden tutuklanan Osman Kavala'nın, MASAK raporları da incelendiğinde Gezi olaylarının finansörü olduğuna yönelik bir delil bulunamadığı belirtildi.

TAPELERİN YASADIŞI DELİL OLDUĞU İFADE EDİLDİ

Gezi eylemlerini “vandallık” olarak niteleyen mahkeme, eylemlerin hükümeti zor durumda bırakmak, istifaya zorlamak amacını taşıdığı değerlendirmesinde bulundu. Gerekçeli kararda, “Yargıtay içtihatları ve “zehirli ağacın meyvesi de zehirlidir” ilkesi de göz önüne alındığında iddianameye konu tapelerin yasak delil mahiyetinde bulundukları kabul edilmiştir.” ifadeleri dikkat çekti.

Tapelerin bu nedenle hükme esas alınamayacağı belirtildi. Kavala’nın tutuklanmasına gerekçe gösterilen tanık Murat Pabuç’un, iddianame hazırlanmadan sadece 3 gün önce savcılığa ihbarda bulunduğunun anlatıldığı kararda, ifadelerinin delil değerinin olmadığı da vurgulandı.
Aralarında Memet Ali Alabora’nın da bulunduğu firari 6 sanığın eylemlerin altyapısını hazırladığı, Otpor/Canvas bağlantıları ile ilgili ilgili iddiaların ciddi olduğunu belirten mahkeme, bu nedenle dosyalarının ayrıldığını da karar altına aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP’nin 4. Olağan Kongresinde Parti Meclisinde yüzde 80 değişiklik yapıldı

SONRAKİ HABER

İdlib’de adım adım savaş: 50 araçlık konvoy gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...