15 Ağustos 2020 12:49

Arçelik fabrikası deposunda çalışan 12 işçi karantinaya alındı

Ankara'da Arçelik fabrikasının deposunda çalışan 12 işçinin Kovid- 19 testi pozitif çıktı, işçiler karantinaya alındı. YDS fabrikasında ise işçilerin yanı sıra işyeri hekimi de Kovid-19’a yakalandı.

Arşiv fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara'da koronavirüs vakalarında artış kendisini fabrikalarda da gösteriyor. Arçelik bulaşık makinası fabrikasını deposunda çalışan 12 işçinin testi pozitif çıktı ve evlerinde karantinaya alındı. Çubuk’ta ayakkabbı üretimi yapan YDS fabrikasında ise işçilerin yanı sıra işyeri hekimi de Kovid-19’a yakalandı.

Hükümetin salgın kısıtlamalarını kaldırmasının ardından vaka sayılarının arttığı Ankara’da fabrikalardan art arda vaka haberleri geliyor. Daha önce Mitaş, Astor Transformatör, Man fabrikası gibi birçok işyerinde ortaya çıkan vakalara yenileri eklendi. Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Arçelik bulaşık makinesi fabrikası deposunda çalışan 12 işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Evrensel'e konuşan işçiler, ayrıca iki güvenlik görevlisi ve bir beyaz yakalının testinin de pozitif olduğunu aktardı.

TÜRK METAL: İZİNDEN DÖNENLERE TEST YAPILIYOR

Fabrika deposunda çalışan işçiler arasında Kovid-19 vakalarının çıkmasının ardından sorularımızı yanıtlayan Türk Metal Sendikası Ankara Şube Başkanı İbrahim Biçer, yıllık izinden dönen bütün işçilere test yapıldığını, önceliği şehir dışına çıkanlara verdiklerini dile getirdi. Bu hafta itibariyle 12 üyelerinde testin pozitif sonuçlandığını kaydeden Biçer, “Hasta olan arkadaşlarımız 14 gün karantinada olacaklar ve bu süreçte ücretli izinde sayılacaklar. Hemen hepsiyle görüştüm. Şu an durumu ağır olan bir arkadaşımız yok. Ayrıca temaslı işçiler de evlerine gönderildi” dedi.

Alınan önlemlerin yeterli olup olmadığını sorduğumuzda ise Biçer, “Bizim şubeye bağlı 11 fabrika içerisinde en hassas davranan yerin Arçelik olduğunu söyleyebilirim. Örneğin birçok yerde servislerde sorun yaşanırken, bu fabrikanın servislerinde oturma düzeni konusunda önlem alındı. Salgın nedeniyle tabldot yerine ekmek arası paket yemekler veriliyordu. Ancak bir süre sonra arkadaşlarımız sıcak yemek talep ettiler ve sıcak yemeğe geçildi” dedi.

YDS’DE İŞYERİ HEKİMİ DE HASTA OLDU

Çubuk’ta bulunan Yakupoğlu Tekstil ve Deri Sanayi (YDS) fabrikasında çalışan işçiler arasında da vakalar görülmeye başlandı. Montaj bölümünde 3 kişinin koronavirüse yakalandığını anlatan işçiler, işyeri hekiminin de hasta olduğunu bildirdi. Buna rağmen temaslıların teste gönderilmediğini anlatan işçiler, gerekli önlemlerin alınmamasına tepkili. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Yücel Demirer: Kürt sorununda somut adıma ihtiyaç var

SONRAKİ HABER

Gazetecilerden ölüm orucundaki avukatlara destek 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...