12 Ağustos 2020 08:36

SES Şişli Şube: Sağlık çalışanlarının test yaptırması engellenemez

İstanbul SES Şişli Şubesi, üyelerinin test yaptırmasının bir doktor tarafından engellendiğini bildirerek, bunun kabul edilemeyeceğini, sağlık çalışanlarına düzenli test yapılmasını istedi.

Fotoğraf: Nurettin Fidancan/DHA

Paylaş

Salgının etkilerinin günden güne ağırlaşmaya devam ederken, İstanbul SES Şişli Şubesi, İstinye Devlet Hastanesinde üyeleri olan bir sağlık  çalışanının test yaptırmasının bir doktor tarafından engellendiğini bildirdi. Hekim Vedat G hakkında gerekli işlemlerin başlatması istenen açıklamada, “On binlerce sağlık emekçisinin enfekte olup yüzlercesinin yaşamını yitirdiği bu ağır pandemi sürecinde, ayrım gözetmeksizin tüm sağlık çalışanlarına belirli periyotlarda rutin testlerin uygulanması yönündeki çağrımızı tekrar ediyoruz" denildi.

Yeni normalleşme ile sunulan tedbirsizlik hali koşullarında sağlık çalışanlarının emeğinin televizyon ekranlarında yalnızca bir siyaset malzemesine dönüştürülmesinin bedelini ödemeye devam ettiğini belirten İstanbul SES Şişli Şubesi açıklamasında “Son olarak İstinye Devlet Hastanesinde çalışan Şube Eğitim ve Örgütlenme Sekreterimiz Davut Ak'a karşı gerçekleştirilen çirkin yönelim pes dedirten cinsten olmuştur. 8 Ağustos günü Davut arkadaşımız, uzun süreli ishal, aşırı yorgunluk, nefes darlığı ve baş ağrısı gibi şikayetlerle çalıştığı İstinye Devlet Hastanesi acil servisine gider. Bir sağlık çalışanı olarak arkadaşımız, Kovid-19 endişesi taşıdığını, kendisinin ve temasta bulunacağı hastane personelinin ve hastaların sağlık güvenliği için test vermek istediğini paylaşır. Arkadaşımızın bu talebini geri çeviren acil servis hekimlerinden Vedat G, test isteme yetkisinin kendisine ait olduğunu, ancak canı isterse bunu talep edebileceğini, argo ifadelerle kendilerinde yeteri kadar Kit'in bulunmadığını iddia eder. Davut Ak sağlık emekçilerinden düzenli olarak test alınmasının bir gereklilik olduğunu, kendisinin rutin bir gereksinimden de öte taşıdığı semptomlar dolayısıyla müracaat ettiğini belirtse de Vedat G tarafından muayene edilmek yerine azarlamalara maruz kalıp, odaya bile alınmaz. Yönetici arkadaşımız ancak saatler sonrasında gelen yeni bir hekim tarafından muayene edilerek testini verir. Daha vahimi; yurtdışına çıkış yapmak üzere belirli bir para ödeyerek test yaptıran insanlar 6-8 saat aralığında sonuçlarını alırken, sağlık çalışanı arkadaşımız test sonuçlarını ancak 72 saate yakın bir zamanda alabilmiş ve o esnada çalışmaya devam etmiştir. Nisan ayında kronik hastalığı olan bir sağlık emekçisinin idari izinlere rağmen zorla çalıştırılması sonucunda ölümüyle ismi gündeme gelen İstinye Devlet Hastanesi'nde böylesi ağır ihlallerin sürmesi manidardır.”

“SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN TEST VERMESİNİN ENGELLENMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Tek bir milletvekilinin bir ayda sekiz defa test yaptırdığını açıkladığı şartlarda, bazı sağlık emekçilerinin tek bir test vermesinin dahi keyfi bir şekilde engellenmesinin kabul edilebilir olmadığı vurgulanan açıklamada, “On binlerce sağlık emekçisinin enfekte olup yüzlercesinin yaşamını yitirdiği bu ağır pandemi sürecinde, ayrım gözetmeksizin tüm sağlık çalışanlarına belirli periyotlarda rutin testlerin uygulanması yönündeki çağrımızı tekrar ediyoruz.

Buradan hareketle ilgili Tabip Odasının, hastanın temel yaşam hakkını tehlikeye düşüren ve bilimsel kriterler yerine fevri bir tutumla hareket eden Vedat G hakkında gerekli işlemi başlatmasını, Sağlık Bakanlığı'nı da etkili bir soruşturma yürüterek adı geçen kişi hakkında ilgili yaptırımları uygulamasını ve sağlık emekçilerine düzenli testlerin gerçekleştirilebileceği olanakları sağlamasını bekliyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Devlet Bahçeli: Erken seçim tartışmaları mahsurludur, sinsi bir amaca matuftur

SONRAKİ HABER

İngiltere'de sağlık sistemi tazminat kıskacında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...