08 Ağustos 2020 09:09

Marmara cezaevleri hak ihlalleri raporu açıklandı

Marmara Bölgesi cezaevleri raporunu açıklayan MATUHAY DER, salgın gerekçe gösterilerek tutukluların birçok hakkının yasakladığını kaydetti.

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Marmara Tutuklu Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MAYUHAY DER), Marmara Bölgesi cezaevleri hak hallerini raporunu açıkladı. Tutuklulara dönük hak ihlallerinin arttığına dikkat çekilen raporda, salgın gerekçe gösterilerek birçok cezaevinde, açık görüş, süreli yayınların verilmemesi, sağlık hakkına erişememe, ortak alanlara çıkarılmama gibi ihlalin yaşandığı ifade edildi.     

ETKİNLİKLERE İZİN VERİLMİYOR

Cezaevlerinde tutukluların tam bir izolasyona tabi tutulduğu belirtilen raporda, sosyal aktiviteler, spor, sohbet gibi etkinliklere izin verilmediğinin altı çizildi. Tutukluların hastaneye gidişlerinde sıkıntı yaşadığı vurgulanan raporda, “Koğuş baskınları sırasında el konulan kitaplar geri verilmiyor. Tutuklular idari ile görüşüp kitaplarını talep ettiklerinde ise kendilerine geri verileceği söylenmesine rağmen henüz hiç bir kitap tutuklulara verilmiş değil. Tutukluların talep ettikleri günlük Yeni Yaşam Gazetesi verilmiyor. Kovid-19 gerekçe gösterilerek tutuklulara tecrit durumu yaşatılmakta. Cezaevinde bulunan hasta tutuklular ciddi zorluklar yaşıyor. Mektup gönderilerine zam yapılmış, Kürtçe mektuplar özellikle tutuklulara verilmiyor” denildi.

REVİR TALEBİNE 2 AY SONRA YANIT

Cezaevinde yemeklerin kötü olduğu ve yeterli yemeğin verilmediği belirtilen raporda, “Bazı tutuklular diş problemi nedeniyle revire çıkma talebine iki ay sonra cevap veriliyor” denildi. Kantin alışverişlerinde fiyatların çok yüksek olduğu ifade edilen raporda, gıda ve hijyen malzemelerinin ise çok sınırlı verildiği kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Maltepe'de bir kadına tecavüz girişiminde bulunan Ramazan K. tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...