05 Ağustos 2020 18:29

Bakan Koca: Konya'da servis yatakları yüzde 48, yoğun bakım yüzde 76 oranında dolu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya İl Sağlık Müdürünün "Bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez" sözlerini yalanladı: Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca | Fotoğraf: Aytuğ Can Sencar/AA

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs salgının kentteki durumuna ilişkin bilgi veren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç'un "Hasta sayımız yüksek, bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez" sözlerinin ardından hastanelerde servis yatağı doluluk oranının yüzde 48, yoğun bakım doluluk oranının yüzde 76, ventilatör doluluk oranının yüzde 42 olduğunu açıkladı. 

Koca, “Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşımaktadır. Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın" ifadelerini kullandı.

Bakan Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Konya: Servis yatağı doluluk oranımız yüzde 48, yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 76, ventilatör doluluk oranımız yüzde 42. Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşımaktadır. Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın" ifadelerini kullandı. (ANKARA)

{{411013}}

ÖNCEKİ HABER

Kirazlıyayla köylülerinden kuruyan gölet için suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Silopi’de bir günde 2 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...