05 Ağustos 2020 07:04
Son Güncellenme Tarihi: 05 Ağustos 2020 09:02

Kapalı devre çalışma kampını Dardanel patronuna resmi makamlar önermiş

Çanakkale Dardanel fabrikasında işçilerde Kovid-19'a rastlanmasının ardından kölelik koşullarını andıran çalışma kampı uygulamasını resmi makamlar önermiş.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Dardanel Patronu Niyazi Önen, kölelik koşullarını andıran "kapalı devre çalışma sistemi"ni kendilerine resmi makamların önerdiğini söyledi. Bugün itibariyle fabrikada vaka bulunmadığını söyleyen Önen'in açıklaması şu şekilde:

“Öncelikle belirtmek isterim ki; bugün itibari ile üretim tesislerimizde herhangi bir Covid-19 vakası bulunmadığı gibi üretim süreçlerimiz son derece sağlıklı bir şekilde devam etmektedir.

36 yıldır olduğu gibi bugün de çalışan sağlığı, markamızın ve şirketimizin en büyük önceliği olmaya devam ediyor.

Bu hafta sona erecek kapalı devre çalışma sistemi; resmi makamların bizlere önerdiği ve tebliğ ettiği bir metot olup; içinden geçtiğimiz bu olağanüstü süreçte çalışanlarımızın ve ailelerinin sağlığının korunması için en etkili yöntem olduğu için uygulanmıştır. Hepimize düşen en büyük görev ilgili otoritelerin yönlendirmelerine uymak ve onların yol göstericiliğinde tüm önlemleri kararlılıkla uygulamayı sürdürmektir."

NE OLMUŞTU?

Dardanel fabrikası 40'a yakın işçide Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine işçilerin 14 gün süreyle fabrikada tutma kararı aldı. Evlerinde karantinada olan ve izinde olan işçiler de dahil olmak üzere fabrikanın tüm işçileri öğrenci yurtlarına yerleştirildi. İşçiler gündüzleri üretim için servislerle fabrikaya taşındı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık bu kez Erzincan'daki 10 dağ keçisinin avlanması için ihale açtı

SONRAKİ HABER

Bazı işlenmiş tarım ürünlerine ek gümrük vergisi getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...