04 Ağustos 2020 13:44

Mansur Yavaş: Kovid-19 vaka artışı maalesef ilk zamanlardaki seviyeye çıkmıştır

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara'da Kovid-19 vaka artışı maalesef ilk zamanlardaki seviyeye çıkmıştır. Salgın tedbirlerine uymaya davet ediyorum" açıklaması yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş | Fotoğraf: Harun Özalp/DHA

Paylaş

Sağlık emekçilerinin ve örgütlerinin artan Kovid-19 vakalarının ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün yeni tedbirler açıklamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da kentteki koronavirüs salgına dair açıklama yaptı. Yavaş, "Ankara'da Kovid-19 vaka artışı maalesef ilk zamanlardaki seviyeye çıktı" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Mansur Yavaş, "Ankara'da Kovid-19 vaka artışı maalesef ilk zamanlardaki seviyeye çıkmıştır. Tedbirlerimizi üst seviyeye çıkarmakla birlikte çalışma arkadaşlarımızın ve sizlerin sağlığı için belediyemize ziyaretleri sınırlandırdık. Tüm hemşehrilerimi salgın tedbirlerine uymaya davet ediyorum." dedi.

ANKARA TABİP ODASI: HASTANELER HASTA KABUL EDEMEZ HALE GELDİ

Ankara Tabip Odası “Yeniden açılma (Normalleşme) Süreci Değerlendirme Analizi” verilerine göre vaka sayılarında ciddi artış var ve pandemi hastaneleri tam kapasite dolmuş durumda. Analizde “Sahada aktif çalışan sağlık emekçilerinden (filyasyon ekibinde görevli, poliklinik hizmeti veren ve yoğun bakımda görevli sağlık çalışanlarına kadar) aldığımız bilgilere göre Ankara’da günlük pozitif Kovid-19 vaka sayısı 1000’e yaklaştı” denildi. Ayrıca, son günlerdeki vaka sayısındaki artışla birlikte Ankara’da sadece Kovid-19 hastalarına sağlık hizmeti sunan pandemi hastanelerin servis ve yoğun bakım ünitelerinin yüzde yüz doluluk oranlarıyla hizmet verdiği belirtildi. 

Ankara Tabip Odası'nın açıklamasına göre, 4 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından ulaşılan ve teyit edilen Kovid-19 pozitif tanısı alan sağlık çalışanlarının sayısı ise 488’e yükseldi.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü de artan Kovid-19 vakalarına yönelik yeni tedbirler açıkladı. Tedbirlere göre hastanelerdeki klinik servis yatağı sayısının en az yüzde 50'si Kovid-19 yatağı olarak ayrılacak, boş yoğun bakım yataklarının tamamı Kovid-19 yoğun bakım yatağı olacak, elektif cerrahi vaka alımları ikinci bir talimata kadar durdurulacak, elektif dahili yatışlar ertelenecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yatması gerekmeyen Kovid-19 hastasına filyasyon ekibi ilaç tedavisi düzenleyebilecek

SONRAKİ HABER

Londra swap piyasalarında gecelik TL faizi yüzde 1050'ye kadar yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...