04 Ağustos 2020 00:57

Deniz Kar: Annemin tedavisi için ne devlet ne de özel hastanelerde yer bulabildik

Annesi koronavirüs belirtileri gösteren Deniz Kar, tedavi için hastanelerde yer bulamadıklarını söyledi.

Kaynak: Deniz Kar

Paylaş

Cengiz Anıl BÖLÜKBAŞ
Diyarbakır

Annesinin virüs belirtileri gösterdiği için hastaneye gittiklerini ancak PCR testinin sonucuna 1 hafta boyunca ulaşamadıklarını söyleyen Deniz Kar, başka hastaneye gittiklerinde doktorun annesinde virüs belirtileri olduğunu söylediğini belirtti. Ancak annesinin tedavisi için hiçbir hastanede yer bulamadıklarını söyleyen Kar, “halk hastalığın pençesine itilmiş durumda” dedi.

Antep’te 27 Temmuz günü virüs belirtileri gösterdiği için hastaneye giden Hülya Kar, tomografi ve kan tahliline göre bir şey olmadığı ve PCR testinin sonuçlarının ertesi gün geleceği söylenerek eve gönderildi. Durumunun daha da ağırlaşması üzerine başka hastanelere gittiğinde ise yapılan tomografi sonucu virüs belirtileri gösterdiğini öğrendi. Ancak tedavi görebilmek için ne devlet ne de özel hastanelerde yer bulabildiler. Yaşadıkları süreci Hülya Kar’ın oğlu Deniz Kar Evrensel’e anlattı.

‘PCR TESTİNİN SONUCUNA ULAŞAMADIK’

On gün önce annesinin halsizlik, bulantı, yüksek ateş, öksürük şikayetlerinin başladığını belirten Kar, “Şikayetlerinin üçüncü gününde 27 temmuz günü, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne gittik. Acil servisten koronavirüs belirtilerinden kaynaklı, test yaptırmamız için hastanede oluşturulan Kovid-19 polikliniğine yönlendirdiler. Burada, test yapmak için belirtilerden en az üç tanesinin olması gerektiğini söyleyerek tekrar tekrar aynı soruları sordular ve en sonunda test için sıraya soktular. Tomografi çekildi, kan tahlili ve PCR testi yapıldı. Tomografi ve kan tahliline göre bir şeyinin olmadığı, PCR testinin ise sonraki gün çıkacağı söylendi. Ardından şikayetlerin sebebini öğrenmek için acil servise tekrar gittiğimizde serum takıp eve yolladılar. Sonraki gün tomografi sonuçlarını bir kaç farklı doktora gösterdiğimizde akciğerde enfeksiyon olduğunu belirtti. Aradan bir hafta geçmesine rağmen annemde düzelme olmadı ve PCR testine bir türlü ulaşamadık. E-nabızdan Kovid-19 test sonucuna bakmak istediğimizde ‘Kayıt bulunmamaktadır’ yazıyordu” dedi.

‘TÜM HASTANELERİN DOLU OLDUĞUNU SÖYLEDİLER’

Testin üzerinden bir hafta geçtikten sonra annesinin şikayetleri devam ettiği için 2 Ağustos Pazar akşamı özel bir hastaneye gittiklerini söyleyen Kar, şunları söyledi:

“Orada Kovid-19’dan şüphelenen doktor tomografi çektirdi ve akciğerlerin enfeksiyon kaptığını, yüksek ihtimalle Kovid-19 kaptığını ancak hastanelerinde yer olmadığı için başka hastanelerde şansımızı denememiz gerektiğini söyledi. Tüm yakınlarıma hastane bulabilmek için haber verdim ancak özel hastanelerin de devlet hastanelerinin de dolu olduğunu, hiçbir hastaneden olumlu cevap alamadıklarını söylediler. Başvurduğumuz bir özel hastane ise gecelik 2 bin lira istedi. Sonrasında bir özel hastanede çalışan hemşire arkadaşımız yardımcı olabileceğini söyledi. Hemşire arkadaşımızın çalıştığı hastanede de odaların dolu olduğunu, acil servisin gözlem odasının Kovid-19 servisine dönüştürüldüğünü burada 8-10 hastayla birlikte tedavi görmeyi kabul edersek yatırabileceklerini söylediler.”

‘HALK HASTALIĞIN PENÇESİNE İTİLMİŞ DURUMDA’

3 Ağustos pazartesi günü, annesini özel hastaneye götürdüklerini ve tomografi sonuçlarına bakan doktorun virüsün akciğerlere yayıldığını söyledikten sonra PCR testinin sonuçlarını sorduğunu dile getiren Kar, “Testin yapıldığını ancak aradan bir hafta geçmesine rağmen sonuçların çıkmadığını ve sisteme kaydedilmedigini öğrenen doktor duruma şaşırdı ve kendi hastanelerinde yeniden PCR testi yapılmasını istedi. Sosyal medyada durumu paylaştığımda benim gibi pek çok insanın aynı durumda olduğunu gördüm. ‘Salgını iyi yönetiyoruz, hastane kapasitelerimiz salgınla başa çıkabilecek durumda’ diyen yetkililerin durumdan haberdar olmaması imkansız. Halk hastalığın pençesine itmiş durumda. İnsanlar kendi başının çaresine bakmak zorunda. Konuyu sosyal medyada yazınca İl Sağlık Müdürlüğü’nden ulaşıp konuyla ilgileneceklerini söylediler. Yardım için illa gündem mi olmak lazım?​” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Lübnan Dışişleri Bakanı Nassif Hitti görevinden istifa etti

SONRAKİ HABER

Bayburt Kalesi’nde arkeolojik kazı çalışmalarının ilk etabı tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...