24 Temmuz 2020 14:29

Eski FARC savaşçısı Kolombiya Senatosunda Başkan Yardımcısı oldu

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinin (FARC) eski militanı Sandra Ramirez, Kolombiya Senatosunda İkinci Başkan Yardımcısı oldu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kolombiya’da hükümetle barış anlaşması imzaladıktan sonra silah bırakan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinin (FARC) eski militanı Sandra Ramirez, “Kolombiya Senatosunda İkinci Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen ilk FARC savaşçısı” olarak ülke tarihine geçti.

Kolombiya Hükümetinin karşı çıkmasına rağmen Sandra Ramirez, muhalefetin desteğiyle Senatoda İkinci Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

Hükümet ile FARC arasında Kasım 2016’da imzalanan barış anlaşmasından bu yana 200’den fazla eski FARC militanı öldürülürken, Ramirez’in Senatonun çoğunluğu tarafından onaylanması bu bağlamda örgütle “dayanışma mesajı” olarak yorumlandı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ramirez, “Havana Anlaşması sürecinde birçok zorluk yaşandı. Bu anlaşmanın uygulanır hale gelmesi için çalışacağız” dedi.

Ramirez, kendisine ve eski FARC üyelerine yönelik suçlamaların Özel Barış Hukuku (JEP) Mahkemesinde çözülebileceğine inandığını söyleyerek, “Biz, JEP’e karşı taahhütlerde bulunduk ve bunları yerine getirdik. JEP, bizden bir şey talep ettiğinde biz orada bulunduk” diye konuştu.

Ramirez, “Temel önceliğim barış için çalışmak olacaktır. Kadınlar için ve barış anlaşmasının geniş kapsamlı başarıya ulaşması için yorulmadan çalışacağım” dedi.

35 yılını FARC kamplarında geçiren 56 yaşındaki eski militan Ramirez, önceki ismi “Griselda Lobo Silva”yı değiştirerek bugünkü ismini aldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ilgın Çavuşçugöl'de çevik kuvvet, gelin konvoyunu engelledi

SONRAKİ HABER

Arçelik kârını ikiye katladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa