14 Temmuz 2020 16:17

İzmir'de yangına müdahaleye giden arazöz devrildi, 2 işçi yaşamını yitirdi

İzmir'in Tire ilçesinde makilik alanda çıkan yangına müdahale için bölgeye giden arazözün devrilmesi sonucu 2 işçi yaşamını yitirdi, 1'inin durumu ağır olmak üzere 2 işçi yaralandı.

Fotoğraf: DHA

Reklam

İzmir'in Tire ilçesindeki makilik alanda yangın çıktı. Alevlere müdahale için bölgeye gidilen arazöz devrildi, 2 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı.

Tire'ye bağlı Çayırlı Mahallesi yakınlarındaki makilik alanda, saat 14.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 2 helikopter ve 4 arazöz sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahaleye başlanırken, Bayındır Orman İşletme Şefliği'ne ait arazöz de bölgeye takviye olarak gönderildi. Bayındır'dan sevk edilen arazöz, onarım çalışması yapılan Selçuk- Tire yolu Büyükkale mevkisinde devrildi.

Kazada ormancılardan Nurullah Akbaş ile Ali Yılmaz yaşamını yitirdi, Mustafa Genç (51) ve Sedat Sagun (32) ise yaralandı.

Yaralı ormancılar, Tire Devlet Hastanesi ve Torbalı Devlet Hastanesine kaldırılıp tedaviye alındı. Durumu ağır olan Sagun'un Katip Çelebi Üniversitesi İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir Tire’deki orman yangınına müdahale etmek için yola çıkan arazözün kaza yapmasıyla 2 arkadaşımız şehit olmuş 2 arkadaşımız yaralanmıştır. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

YANGINDA 2 HEKTAR MAKİLİK, 1 DÖNÜM ZEYTİNLİK ZARAR GÖRDÜ

Öte yandan yangın havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü. İlk belirlemelere göre 2 hektar makilik alan ile alevlerin sıçradığı yakındaki 1 dönüm zeytinlik zarar gördü.

Kaza yapan arazözdeki Torbalı Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi. (İzmir/DHA)

 

Reklam