12 Temmuz 2020 07:16

Birçok öğrencinin burs ve kredi ödemeleri yapılmadı, KYK'den açıklama geldi

Birçok öğrenci sosyal medyada burs ve kredi ödemelerinin yapılmamasına tepki gösterdi. KYK "YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayanlara burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Birçok öğrenci sosyal medyadan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün (KYK) ödediği burs veya kredilerinin bu ay hesaplarına yatmadığını duyurdu ve duruma tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine açıklama yapan KYK, "YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır" dedi ve e-devlet üzerinden bilgilerini güncelleyen öğrencilere ödeme yapılacağını belirtti.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bakanlığımızdan burs/kredi alan öğrencilerimiz imzaladıkları taahhüt gereğince eğitim durumlarındaki değişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirmekle yükümlüdür. YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır. Bu sebeple bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır. Konuyla ilgili bilgilerinizi e-devletten takip edebilirsiniz."

EĞİTİM SEN YÖNETİCİSİ SAYIN, AÇIKLAMAYI TATMİN EDİCİ BULMADI

KYK'nin açıklamasına ilişkin konuştuğumuz Eğitim Sen 6 No'lu Üniversiteler Şube Başkanı Beyzade Sayın, idarelerin kendi kusurlarından kaynaklı hataları öğrencilere yıktığını söyledi.

Öğrencilerin şimdiye dek böyle bir sonunla karşılaşmadığını, ödemelerini düzenli aldıklarını ifade eden Sayın, kaynak sorunu olduğundan şüphelendiğini ve KYK'nin "Bilgiler güncel değil" diyerek topu taca attığını düşündüğünü söyledi.

Kendilerine doğrudan gelen bir açıklama olmadığını vurgulayan Sayın, salgın sürecinde öğrencilerin birçoğu belgeye, bilgiye ulaşmakta ya da o belgeyi bilgiyi güncellenmekte sorun yaşadığını hatırlattı. "Kamu kaynaklarının tükenmişliğini örtecek çeşitli havadan sudan mazeretlerle ödemeleri geciktirmeyi planlıyorlar diye düşünüyorum" diyen Sayın, "Sosyal devlet ilkesi ile yapılan açıklamanın bağdaşmadığı ortada" ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van Gölü'nde batan mülteci teknesinde 33 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

SONRAKİ HABER

Ilgın'da vatandaşa "Terbiyesizlik yapma lan" diyen Kaymakam görevden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...