09 Eylül 2019 07:28

“Yüz binlerce genç KYK kredi borçlarını ödeyemiyor”

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 342 bin 282 gencin KYK borçlarını ödeyemediğini ve bu konuda düzenleme beklediğini belirtti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, üniversite mezunu genç işsiz oranının yüzde 23’lere ulaştığına dikkat çekerek 342 bin 282 gencin KYK kredi borçlarını ödeyemediğini ve bu konuda düzenleme beklediğini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Şahin “Eğitim hayatını bitirip okuldan sonra iş bulamadıkları için borçlarını ödeyemeyen ve artan faiz yüküyle karşı karşıya kalan gençlerimiz bunalıma girmekte, geleceğe dair umudunu yitirmekte ya da hayatına son vermektedir. 342 bin 282 mezun gencimiz bu konuda bir düzenleme beklemektedir. AKP hükümeti hem çığ gibi büyüyen işsizliğe bir çözüm bulamıyor hem de geleceğimiz olan gençlerin psikolojilerinin bozulmasına, genç işsiz ölümlerine zemin hazırlamaktadır. Devlet, öğrenim kredisi ve harç kredisi borcu olan kişiler için düzenlemeye gitmelidir” dedi.

CHP’li Şahin şu sorulara cevap istedi: 

  • 2018 ve 2019 yılının ilk 7 ayında Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğüne öğrenim kredisi ve harç kredisi borcu olan kişi sayısı nedir? 
  • Bunların kaçı icralık olmuştur?
  • İş bulamadığı için borcunu ödeyemeyen gençlerimizin kredilerini geri ödemeleri konusunda vadelendirme, erteleme, af, faizlerin silinmesi gibi herhangi bir çalışmanız var mıdır? (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

HDP'den kayyuma 40 milyon TL'lik usulsüzlük ile ilgili suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Tonya’da öğrenci ve velilerden okullarının ‘riskli’ denilerek taşınmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...