13 Kasım 2019 13:00

"Kredi ve burslara yapılan 50 liralık zam bir çeşit yemeği bile karşılamıyor"

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "müjde" olarak nitelediği kredi ve burslara gelen 50 liralık zammın hiçbir şeye yetmeyeceğini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Murat UYSAL
İstanbul

Öğrenim kredisi ve burslara aralık ayından itibaren geçerli olmak üzere yapılan 50 liralık zammı konuştuğumuz İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, zammın yetersiz bulduklarını söyledi. 50 liralık zammın günlük bir buçuk liraya denk geldiğini ifade eden öğrenciler, bu zammın hayatlarına olumlu bir yansıması olamayacağını belirtti.  Öğrenciler, yapılan zammın yemekhane zamlarından sonra bir çeşit yemeği bile karşılayamayacağını belirtti.

"GÜNLÜK BİR BUÇUK LİRA EDİYOR"

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Öğrencisi Emirhan Bulat, yapılan burs zammını kaldığı KYK yurdunda yemekhaneye yapılan zamla karşılaştırarak “Bir buçuk lira hayatımızda hiçbir şeyi değiştirmez. Zaten çorba iki buçuk liraydı, 3 liraya çıkardılar. Pilav iki buçuk liraydı, 3 liraya çıkardılar. Tatlıya da ellişer kuruş zam geldi. Bursa yapılan zam, yemekhane zamlarına gitti” diye konuştu.

Ailesinin sadece yurt ücreti olan 345 lirayı karşılayabildiğini anlatan Bulat, KYK bursu ile geçinmek zorunda olduğunu belirtti.

"YAPILAN ZAM BİR GÜNDE GİDİYOR"

Sivil havacılık bölümünde %75 burslu olarak okuyan Ramazan Çalışkan da yapılan zammın yeterli olmadığını düşünenlerden. 2 bin TL olan asgari ücretle insanlar geçinemiyorken öğrencilerin 550 TL ile geçinmesinin mümkün olmadığını ifade eden Çalışkan, “Üstelik şehir dışından gelen öğrenciler var. Ev kirası, faturası, beslenmesi nasıl karşılanacak?” diye sordu.

Beylikdüzü’de oturduğunu ve günlük 10 lirayı ulaşım için harcadığını, yemeğe en az 20 lira harcamak zorunda olduğunu belirten Çalışkan, “Zaten yaptıkları zam bir günde gidiyor” değerlendirmesinde bulundu. 

Yeni medya bölümünde okuyan ve ismini vermek istemeyen bir öğrenci ise aldığı öğrenim kredisinin geri ödemesini hatırlatarak “550 TL yetersiz tabii ama keşke zam gelmeseydi, bir de bunun geri ödemesi var” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İzmir Tabip Odası sağlıkta kalite sorununu ve şiddeti tartıştı

SONRAKİ HABER

AB savunma bakanları yeni 13 silahlanma projesini onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...