08 Temmuz 2020 13:20

Mercedes’te "tasarruflar" sertleşerek devam edecek

Stuttgart Mercedes’te yapılan işyeri toplantısında Tekel Şefi Ola Kaellenius daha fazla tasarruf edilmesinin zorunlu olduğu açıklamasını yaptı.

Mercedes-Benz logo

Paylaş

Stuttgart Mercedes’te yapılan işyeri toplantısında Tekel Şefi Ola Kaellenius yılın ikinci yarısına ilişkin yaptığı açıklamada daha fazla tasarruf edilmesinin zorunlu olduğu açıklamasını yaptı.

Çarşamba günü Stuttgart’ta yapılan işyeri toplantısında Tekel Şefi Ola Kaellenius yılın ikinci yarısına ve genel olarak ekonomik duruma ilişkin açıklamalar yaparak firma gelirlerinde durgunluk olmamasına rağmen daha fazla tasarruf edilmesinin zorunlu olduğu açıklamasını yaptı. Tekel Şefi Ola Kaellenius, İşyeri İşçi Temsilciliği ile yeni tasarruf planları ile ilgili görüştüklerini ama bunların ne olduğuna ilişkin açıklama yapmayacağını savundu.

Dijitalleşme ve elektronik geliştirmedeki hedeften uzaklaşılmadan devam edileceğini belirten Kaellenius, “Bizi bu amaçtan kimse döndüremez” dedi.

Özellikle geçen yılın ilk altı ayına göre kâr ve zarar paritesinde büyük değişiklik olduğunu iddia eden Kaellenius, özellikle binek araçların satışında yüzde 19 ve büyük araçlarda (kamyon, tır vb) yüzde 38 düşüş olmasına rağmen özellikle Çin pazarının koronavirüsten yavaş yavaş uzaklaşması ile satışlarda artış olduğunu buna karşılık Avrupa ve Kuzey Amerika'da virüsün ilk altı ayda yüksek seviyeye ulaşması ile büyük kırılma yaşandığını, haziran ayının son haftası ile birlikte yavaş yavaş satış yerlerinin bu bölgelerde açılması ile satış ivmesinde de artışlar olduğunu anlattı.

Daimler sonbahar aylarında açıkladığı tasarruf planı ile 15 bin çalışanına anlaşmalı çıkış vereceğini açıklamıştı. Yeni olarak İşyeri Temsilciliği ile konuşup anlaştığı konuları zaman içinde gündeme gelecek. (Stuttgart/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Harvard ve MIT, Trump’ın yabancı öğrenci kararına karşı dava açtı

SONRAKİ HABER

İYİ Partinin Sivas ve Başbağlar'a dair araştırma önergesini AKP ve MHP reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...