08 Temmuz 2020 06:36

Patlamada ölen işçinin ailesine "zarar gördük" diyerek milyonluk dava açmışlar

Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası patronu, 2014'teki patlamada ölen işçinin ailesine zarara uğradıkları gerekçesiyle 1.8 milyon liralık dava açmış.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nın patronlarının daha önceki patlamada ölen işçiye, zarara uğradıkları gerekçesiyle 1.8 milyon liralık dava açtıkları ortaya çıktı.

2014 yılında 38 yaşındaki Yılmaz Şapoğlu, yağmur oluklarını yapmak için fabrikada çalıştığı sırada patlama meydana geldi. Patlamada Şapoğlu, enkaz altında kalarak can verdi. Bu sırada eşi Nevin Şapoğlu, dördüncü çocuklarına hamileydi ve eşini kaybettikten 5 gün sonra kızı Zeynep’i erken doğumla dünyaya getirdi.

Milliyet’ten Cihat Aslan’ın haberine göre, fabrikanın sahipleri taziyeye bile gitmeyince Nevin Şapoğlu, 10 bin TL’lik tazminat davası açtı. Davayı geri çekmeleri karşılığında kendisine rüşvet teklif edildiğini belirten Nevin Şapoğlu, “Dört çocuğumu hayvancılık yaparak tek başıma büyüttüm. Coşkunlar ailesi bizimle hiç ilgilenmedi. Ben de 2014 yılında dava açtım. Dava süreci başladığında şirket, bir-iki kadın işçiyle haber gönderdi. ‘Bir tane ev alalım, maaş bağlayalım, çocukların eğitim hayatını karşılayalım, davayı geri çekin’ dediler. Davayı geri çekmedim. Bir sene sonra 2015 yılında karşı dava açtılar. Üç ay çalışmadıklarını, üretim yapamadıkları için zarara uğradıklarını söylediler. Halbuki patlamadan sonra tekrar üretime devam ettiler. İstedikleri parayı (1.8 milyon TL) görünce çok şaşırdım ve sinirlendim. Babası öldüğünde kızım Zeynep daha doğmamıştı. Onun adını bu belgelerde görünce çok kötü duygulara kapıldım. Benden, dört çocuğumdan ve eşimin üç kardeşinden tazminat talebinde bulunmuşlar. Sonuna kadar bu davamın arkasındayım.” Ailenin avukat Mehmet Şener de, “Nevin Şapoğlu, 10 bin TL’lik dava açtı. Daha sonra bilirkişi, 280 bin TL ödenmesine karar verdi. Fabrika da kardan mahrum kaldıkları için dava açtı. Şu an bilirkişi raporu bekleniyor” dedi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gölcük Tersanesi işçisi yazdı: Sendikal bürokrasinizin tekerine çomak sokacağız

SONRAKİ HABER

Hendek'te havai fişek fabrikasında alınmayan önlemler işçileri ölüme götürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...