07 Temmuz 2020 10:30
Son Güncellenme Tarihi: 07 Temmuz 2020 20:59

Sakarya’daki patlamaya ilişkin fabrika sahiplerinden biri tutuklandı

Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikası patlamasıyla ilgili fabrika sahiplerinden Ali Rıza Ergenç Coşkun adli kontrolle serbest bırakıldı, Yaşar Coşkun tutuklandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Sakarya’daki havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen fabrika sahibi Ali Rıza Ergenç Coşkun adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, oğlu Yaşar Coşkun tutuklandı.

Sakarya Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında Cuma günü 7 kişinin ölümüne neden olan  patlamayla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan fabrika müdürü H.A.V., ustabaşları E.Ö. ve A.A. ile fabrikanın sözleşmeli iş sağlığı ve güvenliği uzmanı A.B. dün adliyeye sevk edildi. 4 kişi gece saatlerinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Devam eden soruşturma kapsamında havai fişek fabrikasının sahibi Ali Rıza Coşkun ile oğlu Yaşar Coşkun da gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Patlamaya ilişkin açıklama yapan Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, "3 Temmuz tarihinde saat 11.15 sularında, Sakarya Hendek ilçesi Yukarı Çalıca mevkiinde Büyük Coşkunlar Havai Fişek fabrikasında meydana gelen, 7 kişinin ölümü ile sonuçlanan patlama ve yangın olayı ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'mızın talimatı ile Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı. Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında olayın meydana gelmesinde ilk etapta, kusur ve ihmali bulunduğu değerlendirilen şüpheliler A.A. (Fabrika sorumlu müdürü), H.A.V. (Fabrika müdürü/genel ustabaşı), E.Ö. (genel ustabaşı) ve A.B. (iş güvenliği uzmanı) gözaltına alınmış olup, sevk edilen sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştır" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında ise şunlar belirtildi:

"Fabrikada görev yapan ve tutuklanan şüphelilerin ve alınan 100’ün üzerindeki diğer çalışanların birbiri ile örtüşen beyanları, bir bütün olarak değerlendirildiğinde, işverenin alınan bütün önlemlere uyulmasını temin etmek, geniş bir kontrol mekanizması kurarak, iş güvenliğini işçinin inisiyatifine ve özenine bırakmadan, tehlikelere karşı bilinçlendirmek, iş disiplinini sağlamak, iş güvenliği malzemelerinin kullanılması yönünde denetim ve gözetim yükümlülüğünün de bulunduğu dikkate alındığında, söz konusu fabrika sahiplerinin de sorumlu olabileceği değerlendirilmiş olup, 7 Temmuz günü sabah saatlerinde gözaltı talimatı verilmiştir. Fabrika sahipleri A.R.E.C. ve Y.C. gözaltına alınmış olup, ifade işlemlerine devam edilmektedir. Soruşturma bütün yönleriyle hassasiyetle yürütülmektedir."

FABRİKA SAHİPLERİNDEN BİRİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen fabrika sahibi Ali Rıza Ergenç Coşkun ve Yaşar Coşkun'un savcılıktaki işlemleri tamamlandı. Ali Rıza Ergenç Coşkun adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Yaşar Coşkun ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme tutuklanmasına hükmetti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Metrobüslerde sosyal mesafe sağlanamıyor

SONRAKİ HABER

Cudi Dağı eteklerindeki kömür ocakları, Nerdüş Deresi'ni kirletiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...