03 Temmuz 2020 19:42

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu: Kıdem tazminatımızı gasbettirmeyeceğiz

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine karşı basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Demokrasi Meydanı'nda kıdem tazminatı fonuna yönelik basın açıklaması yaptı. Açıklamaya katılan işçiler ellerinde "Kıdem tazminatının gaspına hayır" dövizleri taşıyarak sık sık "kıdeme uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

İşçi sınıfının en önemli kazanımlarından biri olan kıdem tazminatının yine hedefte olduğuna dikkat çeken Genel-İş 8 No’lu Şube Sekreteri aSinan Uğur "Ekonomik kriz, sürecinde işsizlik ve yoksulluk artarken, sermaye kesimlerine teşvik üstüne teşvikler, vergi affı üstüne vergi afları ilan edilmiştir. Ekonomik krizin yanı sıra pandemi süreciyle birlikte, oluşan ekonomik kayıpları işçilere fatura etme politikası, her krizi fırsata çevirmekte çok maharetli olan iktidarın kıdem fonunu yeniden gündeme getirmesiyle sürdürülüyor" dedi.

"İŞÇİLER, İKTİDARIN BAHANELERİNE KANMAYACAK"

Kıdem tazminatına devlet güvencesi sağlanması ve ödemeyen işverenlere kamu yaptırımı uygulanması gerektiğini söyleyen Uğur, "İktidarın tercihi, kendi sebep oldukları olumsuzlukları bahane ederek, elimizdeki son hakları da budamak ve her zaman olduğu gibi sermayeyi fonlamak. Yandaş medya eliyle yaydığınız yalanların hiçbiri bu gerçekleri değiştiremez ve bizleri aldatamaz. Ne adla olursa olsun, kıdem tazminatının fona devrini kabul etmiyoruz. Bütün fonlara ne yaptıysanız, kıdem fonunun akıbeti de o olacaktır. İşçiden alıp sermayeye aktaracaksınız. Buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformunun parçası olan ve Türk-İş, DİSK, Hak-iş, KESK, Birleşik Kamu-İş konfederasyonlarına bağlı sendikalar ve platform bileşeni demokratik kitle örgütleri bütün konfederasyonları kıdem tazminatı başta olmak üzere işçi ve emekçilerin temel hakları için ortak mücadeleye çağırdı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam