03 Temmuz 2020 12:27

Bornova'dan kıdem tazminatının fona devrine karşı mücadele çağrısı

Bornova Emek ve Demokrasi Güçleri kıdem tazminatının fona devredilmesi görüşmelerine karşı basın açıklaması yaptı. Açıklamada kıdem tazminatının fona devrine karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir'de Bornova Emek ve Demokrasi Güçleri kıdem tazminatının fona devredilmesi görüşmelerine karşı basın açıklaması yaptı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kitle sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız” , “Zafer direnen emekçinin olacak” , “Kıdeme uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı.

Açıklamayı kitle adına Genel-İş İzmir 7 No’lu şube Başkanı Özgür Genç okudu. Genç, Kovid-19 salgınının can aldığı gibi, ekonomik sıkıntıları da beraberinde getirdiğini ve bu süreçten çok işçi ve emekçilerin etkilendiğini söyledi. Genç, “Siyasi iktidar ve sermaye her zaman olduğu gibi yine faturayı işçilere çıkarmak, işçilerin 84 yıllık kazanımı olan kıdem tazminat hakkını gasp etmek istiyor. Salgın döneminde işçi sınıfının en köklü hakkı olan kıdem tazminatının ortadan kaldırılmasına yönelik girişimler hız kazanmıştır” dedi.

“HER GİRİŞİM DİRENİŞ İLE KARŞILANACAKTIR"

“Bir yandan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında kıdem tazminatımız fona aktarılarak, bir yandan da 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlar başta olmak üzere esnek-güvencesiz çalıştırmayı yaygınlaştırarak kıdem tazminatı hakkı yok edilmek istenmektedir” diye konuşan Genç, düzenleme ile hangi model getirilirse getirilsin işçilerin lehine olacağını söyledi. Genç, “Kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya, daraltmaya, budamaya, işçi sınıfının belirli kesimlerini bu haktan mahrum etmeye yönelik her girişim, direniş ile karşılanacaktır” dedi.

“AKP -MHP BLOĞU GÜÇ KAYBETTİKÇE SALDIRGANLAŞMAKTADIR”

Tek adam iktidarının bir taraftan işçilerin kıdem tazminatı hakkını gasp etmeye çalışırken, diğer taraftan baskılarını her daha da arttırdığını söyleyen Genç, “AKP-MHP bloğu, güç kaybettiğini görünce daha da saldırganlaşmaktadır. AKP, iktidar olduğu dönem içinde; yandaşlaştıramadığı, etkisi altına alamadığı demokratik kitle örgütlerini, sendika, birlik ve odaları, her fırsatta baskılamak, ötekileştirmek ve yok etmek istemektedir” diyerek barolara yapılan saldırılara da değindi.

Genç son olarak şunları kaydetti: “Bizler bütün bu hak gaspları ve saldırıları, birleşik ve ortak mücadeleyle durabileceğimizi düşünüyor, bütün işçi ve emekçileri, halkımızı birlik olmaya çağırıyoruz” (İzmir/EVRENSEL)

Reklam