18 Haziran 2020 11:56

Manisa'daki Beyaz Fil binası yıkılmayacak

Manisa’nın sembolik binası Beyaz Fil için iki buçuk yıldır sürdürülen mücadele sonunda kazanımla sonuçlandı.

Fotoğraf: Google Street View

Reklam

Manisa halkının "Beyaz Fil"  olarak adlandırdığı, 2012 yılında "Kentsel Sit Alanı" içinde kaldığı için 1. Grup taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenen binanın, 2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma statüsü değiştirilirken 2018 yılında yıkılması gündeme gelmişti. Beyaz Fil Yıkılmasın Platformu'nun 2,5 yıldır Manisa ilinin simge yapılarından ve dönemin ilk betonarme yapılarından biri olması dolayısıyla başlatılan kampanya olumlu sonuçlandı. Platform, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, bir sonraki adımlarının Beyaz Fil binasının restore edilmesi olacağını duyurarak, Manisa halkını beraber mücadele etmeye çağırdı.

“BEYAZ FİL EN KISA ZAMANDA RESTORE EDİLSİN”

Beyaz Fil Yıkılmasın Platformu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ise, “2018 yılı 13 Şubat günü Manisa'nın sembolik binası BEYAZFİL için başlattığımız mücadeleyi kazandık. Tam 2,5 yıldır bıkmadan, usanmadan "Beyazfil Yıkılmasın" dedik. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e binanın korunması konusunda görev ve sorumluluğu olan tüm yetkililere seslendik, dilekçeler yazdık, binlerce imza topladık, kamuoyunu sürekli bilgilendirdik, basın açıklamaları düzenledik ve tüm bunları yaparken aynı zamanda yasal süreci devam ettirdik. Bugün kazandık. Artık Danıştay kararı ile BEYAZFİL binasının yıkılamayacağı netleşti” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca davayı tüm Manisalıların kazanımı olarak gören Platform, sorumlulara da seslenerek, “Daha bitmedi, kararlıyız Beyazfil'in en kısa zamanda restore edilmesi,korunması ve yaşatılması mücadelemiz devam edecektir. Başlıyoruz ve bu mücadelede tüm Manisalıları ortak olmaya davet ediyoruz” dedi. (Manisa/EVRENSEL)

Reklam