17 Haziran 2020 11:03

Gaziantep’te bir inşaatta iş cinayeti yaşandı

Gaziantep’te bir inşaatta çalışan işçi, 13. kattan yere düşerek hayatını kaybetti. Bursa’da ise bir kalıp ustası yine yüksekten düşerek yaralandı.

Fotoğraf: DHA (Arşiv)

Paylaş

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı İbrahimli Mahallesi’nde Güvenoğlu Yapı’ya ait inşatta çalışan Muhammed Alpaslan(33) adındaki işçi 13 katlı binanın en üst katından dengesine kaybederek düştü. Konuşma engelli olduğu belirtilen Alpaslan, olay yerinde hayatını kaybetti.

DHA’da yer alan habere göre; Olay, dün İbrahimli Mahallesi’nde meydana geldi. Kalıp ustası Muhammet Alpaslan, dengesini kaybedince çalıştığı 13 katlı inşaatın en üst katından, düştü. Diğer işçilerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri Alpaslan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Konuşma engelli olan Muhammet Alpaslan'ın cansız bedeni, yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

Alternatif Portal’ın haberine göre ise, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı İbrahimli Mahallesi’nde dün sabah saatlerinde Güvenoğlu Yapı’ya ait şantiyede sağır ve dilsiz olan bir işçi inşaattan düştü. Muhammed Alpaslan isimli işçi olay yerinde hayatını kaybetti. Haberde ayrıca, görgü tanıklarının sosyal medyadaki iddialarını kaynak göstererek, olayın ardından inşaatta kaçak olarak çalıştırılan birçok işçinin olay yerinden, inşaattan uzaklaştırıldığını ve inşaattan apar topar kaçırılan işçilerin arasında geçici koruma altındaki Suriyeli işçilerinde olduğu iddia edildi.

BURSA’DA İNŞAATTAN DÜŞEN USTA AĞIR YARALANDI

Bursa’nın İnegöl ilçesindeki Baykoca Mahallesi Hüsnü Güven Bulvarı'nda bulunan inşaatta ise kalıp ustası Arabi Çimen, binanın 2'inci katında kalıp çakma işlemi yaparken, yaklaşık 4 metre yükseklikten beton zemine düşerek başını çarptı. Ağır yaralanan işçi, ihbar üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İŞKUR emekçileri artan iş yüküne karşı ikramiye talebini dile getirdi

SONRAKİ HABER

DEÜ Başhekimliği sağlık çalışanlarının görüşme talebini reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...