15 Haziran 2020 16:40 Güncelleme: 15 Haziran 2020 18:05

Belediye-İş Denizli Şubesi: Kıdem tazminatına dokunan yanar

15-16 Haziran büyük işçi direnişi 50. yılında açıklama yapan Belediye-İş Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan, "Direnişin 50’nci yılında iktidarı uyarıyoruz. Kıdem tazminatına dokunan yanar" dedi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

15-16 Haziran büyük işçi direnişi 50. yılında açıklama yapan Belediye-İş Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan, "Direnişinin 50’nci yılında iktidarı uyarıyoruz. Kıdem tazminatına dokunan yanar" dedi.

15-16 Haziran 1970'in Türkiye işçi sınıfı tarihinin en önemli günlerinden biri olduğunu hatırlatan Cihan, "Bundan tam 50 yıl önce, 15–16 Haziran 1970'te sendikal ve demokratik haklara getirilmek istenen kısıtlamalar karşısında başta İstanbul ve İzmit'te yüz binlerce işçi, fabrikalarından, işletmelerden çıkarak sokaklara döküldü. Amaçları örgütlenme haklarına getirilen kısıtlamaları engellemekti" diye konuştu.

"İŞÇİ SINIFI MÜCADELEDEN VAZGEÇMEDİ"

Cihan, 1970 yılında yaşanan ekonomik krizin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de faturasının yine emekçilere kesilmek istendiğini ifade etti. Cihan, iktidarın krizin yükünü emekçilere yıkmak ve işçi hareketini engellemek için çözümü sendikal hakları kısıtlamada bulduğunu belirtti. 15-16 Haziran Türkiye işçi sınıfının sendikal ve demokratik haklar için yürüttüğü kavganın tarihinde parlayan bir ışık olduğunu söyleyen Cihan," Türkiye işçi sınıfı bu iki günde ülkeyi sarstı, tarihi sarstı ve geleceğe umut verdi" dedi.

“KONFEDERASYON AYRIMI OLMADAN KIDEM TAZMİNATINA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Cihan direnişin yıldönümünde kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı çıktıklarının altını çizerek, "15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 50’nci yılında iktidarı uyarıyoruz. Sendikasını, ekmeğini ve haysiyetini savunan emekçiler dün nasıl ki konfederasyon ayrımı olmadan haklarına sahip çıktıysa bugün de kıdem tazminatı hakkına sahip çıkmakta tereddüt etmeyecektir. Yaşasın 15-16 Haziran mücadelemiz" diye konuştu. (Denizli/EVRENSEL) 

Reklam